Vatandaşlar Su Sporları Kompleksi'ne Akın Ediyor - Son Dakika
Yerel

Vatandaşlar Su Sporları Kompleksi'ne Akın Ediyor

Vatandaşlar Su Sporları Kompleksi\'ne Akın Ediyor

Eskişehir Tepebaşı Belediyesi tarafından Ertuğrulgazi Mahallesi Behiç Erkin Sahası yanına yaptırılan Su Sporları Merkezi’ne vatandaşlar akın ediyor.

08.08.2015 13:19

Eskişehir Tepebaşı Belediyesi tarafından Ertuğrulgazi Mahallesi Behiç Erkin Sahası yanına yaptırılan Su Sporları Merkezi'ne vatandaşlar akın ediyor.

Yoğun ilgi ile yaklaşık bin kayıt alan ve dönem kayıtlarını kapatan Tepebaşı Belediyesi Su Sporları Merkezi'nde çocuklar ve yetişkinler için programlar devam ediyor. Yedişer kişilik grupların uzman eğitmenler eşliğinde eğitim aldıkları havuzlar günde ortalama 700 ile 900 kişiyi misafir ediyor. Tepebaşı Belediyesi Su Sporları Merkezi içerisinde bir adet 25 metre uzunluğunda altı kulvarlı yarı olimpik kapalı yüzme havuzu, bir adet 250 metrekare ve bir adet 25 metrekare rehabilite ve eğlence havuzunun yanı sıra 110 metrekare bir açık havuz bulunurken ayrıca vatandaşların ücretsiz olarak yararlanabileceği yoga, plates, aerobik ve step alanları da hizmet veriyor. Uluslararası çevre sertifikasına uygun sürdürülebilir ve akıllı bir bina olarak tasarlanan tesis güneş panelleri sayesinde elektrik enerjisinin yüzde 10'unu ısınma enerjisinin yüzde 20'sini sağlayabiliyor. Yağmur sularını depolayarak bunun bahçe sulamasında kullanılmasını da sağlayan Su Sporları Merkezi binada bulunan 11 adet ışık tüpü aracılığıyla çatının 1-6 metre aşağısına güneş ışınları taşınarak ortamın doğal aydınlatılması sağlanmakta. Binanın tamamı kazanlar, ısı pompaları, güneş enerji sistemleri, aydınlatma, ses havuz sistemler otomasyon programı ile yönetilebilmekte.

Ayrıca, Tepebaşı Belediyesi Su Sporları Merkezi engelli grupların eğitim programlarına başlandığı öğrenildi. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Vatandaşlar Su Sporları Kompleksi'ne Akın Ediyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement