Yalçın: Ankara'ya Köprü Olacağız - Son Dakika
Yerel

Yalçın: Ankara'ya Köprü Olacağız

Yalçın: Ankara\'ya Köprü Olacağız

AK Parti İl Başkanı Sedat Yalçın, ihtisas komisyonları sayesinde Bursa'nın geleceğinin önceden öngörüleceğini söyleyerek, "Bursa'nın uzun vadeli planlara ihtiyacı var."

09.05.2012 18:51

AK Parti İl Başkanı Sedat Yalçın, ihtisas komisyonları sayesinde Bursa'nın geleceğinin önceden öngörüleceğini söyleyerek, "Bursa'nın uzun vadeli planlara ihtiyacı var. Ankara'ya köprü olacağız. Bursa'nın 20-40-50 yıllık düşünülecek konuları var. Bu dönem bunlarla ilgili önemli işaretler vereceğiz kanaatindeyim" dedi.

AK Parti Bursa 4. Olağan İl Kongresi'nde göreve seçilen İl Başkanı Sedat Yalçın'a kutlama ziyaretleri sürüyor. Kongrenin hemen ardından ilçe teşkilatlarının kutlamalarını kabul eden Sedat Yalçın'a, Bursa'daki bazı sivil toplum kuruluşları (STK) ziyarete bulundu. Yalçın, makamında önce Kars-Ardahan-Iğdır Dernekleri Federasyonu Başkanı Recep Çohan ve yönetimini ağırladı. Dernek yöneticileri Yalçın'ı ve yönetimini kutlarken, İl Başkanı Yalçın da bu ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Yalçın'ın sonraki konukları Küçük Sanayi Sitesi yönetimi ve Ardından Bursa Girişimci İş Adamları Derneği (BUGİAD) Başkanı Ali Fuat Er ve yönetim kuruluydu. BUGİAD yönetimi kongre sonucundan dolayı Sedat Yalçın'ı kutlarken, Yalçın da konuklarına teşekkür etti. Bursa Şoförler ve Otomobilciler Odası yönetimi ve Bursa Giresunlular Derneği yönetimi de, AK Parti İl Başkanı Sedat Yalçın'a kutlama ziyaretinde bulunan diğer STK'lar oldu.

Yalçın'ın bir diğer konuğu da Memur-Sen Bursa İl Temsilcisi Numan Şeker ve konfederasyona bağlı diğer memur sendikalarının yöneticileriydi. Şeker, Yalçın ve yeni yönetimine başarılar diledi. Şeker, 2,5 milyon kamu çalışanı ve 1,8 milyon emekliyi ilgilendiren toplu sözleşme sürecinin devam ettiğini belirterek, "Yapılan görüşmeler iyi gidiyor. Temenni ediyoruz ki müjdeli haberi kamu çalışanlarına vereceğiz. Kamu çalışanlarına haksızlıklar yapıldı. 450 bin kişi kararname ile 600'den bin 400 TL'ye kadar ek ödeme aldı ama eğitim çalışanlarından 670 bin öğretmen, Diyanet mensupları, polisler, başka bakanlıkta karşılığı olmayan memurlar kararnameden yararlanamadı. Bu toplu sözleşme sürecinde en önemli maddemiz bu haksızlığın giderilerek ek ödemelerin alınması noktasında olacaktır" dedi.

Memur-Sen yöneticilerine ilgilerinden dolayı teşekkür eden Yalçın, "Yerelde siyaset yapan kişiler olarak bir taraftan hükümetin genel siyaseti ile ilgili halkı Bursa ölçeğinde bilgilendirmek, bir taraftan da buradaki sorunları alıp Ankara'ya iletmek gibi bir köprü görevimiz var" şeklinde konuştu.

Türkiye'de baştan aşağı bir normalleşme süreci yaşandığını vurgulayan Yalçın, şöyle devam etti:

"Bu işleri halka iyi aktarabilmek için donanımlı bir siyasi heyete ihtiyaç var. AK Parti'nin kazandırdığı yeni siyaset anlayışına uygun, bilgi temelli bir kadro oluşturmaya çalışıyoruz. Her alanda donanımlı insanlar var. Bu arkadaşlarımızın ortak özelliği şu; bir defa AK Parti'nin projesine, liderine inanmış arkadaşlar. Onun yanı sıra uzmanlık alanları var, bir alanı da çok iyi biliyor. Bu bilgilerden yararlanabilecek çok güzel komisyon oluşumlarını da kurguluyoruz. Bu komisyonlar Bursa'nın 20-30 yılını çalışacak bir ekip. Bursa'da 2023 yılında ihracatın ne olacağını bileceğiz. Kaç tane üniversite mezunu Bursa'da olacak bileceğiz. Tarım topraklarından Bursa ne elde edecek, bunları bileceğiz. Bu kentin tarihi ve daha sonrası var. Bursa'nın uzun vadeli planlara ihtiyacı var. Yaşadığımız şehrin 20, 40, 50 yıllık düşünülecek konuları var" diye konuştu.

Yalçın, bu ziyaretlerin ardından Hak-İş temsilcilerini ve İl Genel Meclisi Başkanı Nedim Akdemir'i de ağırladı.

(YS)

09.05.2012 18: 31: 48

TSI

NNNN - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Yalçın: Ankara'ya Köprü Olacağız - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement