Yaşar, Geleceğin Mimarlarını Ağırladı - Son Dakika
Yerel

Yaşar, Geleceğin Mimarlarını Ağırladı

Yaşar, Geleceğin Mimarlarını Ağırladı

Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, belediye çatısı altında eğitim veren geleceğin mimarı öğretmenleri yemekte ağırladı.

28.11.2013 11:50

Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, belediye çatısı altında eğitim veren geleceğin mimarı öğretmenleri yemekte ağırladı. Canlı müzik eşliğinde yemek yeyip sohbet etme imkanı bulan öğretmenler, doyasıya eğlendi.

Yenimahalle Belediyesi İlk Adım Salonu'nda Başkan Yaşar'ın ev sahipliğinde gerçekleşen yemeğe Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Zeki Alçın, CHP Yenimahalle İlçe Başkanı Ali Buçan, Yenimahalle Belediyesi Başkan Yardımcısı Gürol Karahisarlıoğlu, birim müdürleri ve YENİMEK Meslek Edindirme ve Hobi Kursları ile belediye kreşlerinde görevli yaklaşık 300 öğretmen katıldı.

Yemekte kısa bir konuşma yapan Yaşar, Yenimahalle Belediyesi'nin eğitim ve öğretime büyük önem verdiğinin altını çizdi. YENİMEK ailesi olarak 16 noktada 69 branşta ve 10 binin üzerinde kursiyerle hizmet verdiklerini hatırlatan Yaşar, yeni yapılanlarla birlikte toplam 5 kreşte ise binlerce çocuğun eğitimine katkıda bulunduklarını kaydetti.

YENİMEK'lere ve kreşlere belediye bütçesinden önemli kaynak ayırdıklarını anlatan Yaşar, 5 yılda YENİMEK'te yaşanan büyük dönüşümden de bahsetti. Bu kurslar sayesinde vatandaşların boş zamanlarını verimli değerlendirirken aynı zamanda birer meslek sahibi olduklarını da ifade eden Yaşar, "Bu kurslarımızı vatandaşlarımızda hemşehrilik bilinci, vatan, millet sevgisi oluşturması bakımından da çok önemsiyorum" dedi.

Yenimahalle'nin bütün mahallelerinde YENİMEK açma hedefinde olduklarına vurgu yapan Yaşar, "Öğrencilerimizi geleceğe hazırlayan, onların bedensel, ruhsal ve zihinsel gelişiminde yönlendirici rol üstlenen öğretmenlerimiz, toplumsal geleceğimizin en büyük güvencesidir. Öğretmenlik çok onurlu, çok kutsal bir meslektir. Gençlerimizin yoluna ışık tutan öğretmenlerimize çok şey borçluyuz. Bugün herkes bulunduğu konuma öğretmenleri sayesinde gelmiştir" dedi

CHP İl Başkanı Zeki Alçın da gecede kısa bir konuşma yaparak "Öğretmen demek eğitim demek, toplumu dönüştüren insanlar demektir. Ancak son dönemde bu mesleğin üzerinde bir takım sorunlar oluşmaya başladı. Aklın ve bilimin ışığında özgürce eğitim vermeleri gerekirken öğretmenler, bugün bir emir kumanda zinciri içerisinde yeni bir anlayışa zorlanıyorlar. Toplumun gelişmesini engellemek adına bundan daha tehlikeli bir adım olamaz. Biz siyasiler bu durum karşısında yoğun bir mücadele vereceğiz ancak sizlerin de bu anlayışa karşı durmanızı bekliyorum" dedi.

Konuşmaların ardından program, canlı müzik eşliğinde yenen yemekle devam etti.

Yoğun iş temposunun stresini atan öğretmenler, şarkılara hep bir ağızdan eşlik etti. Slow şarkılarda dans eden, hareketli şarkılarda coşan öğretmenler, unutamayacaklar bir gün yaşadı. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Yaşar, Geleceğin Mimarlarını Ağırladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement