Yazar Aziz Erdoğan Öğrencilerle Buluştu - Son Dakika
Yerel

Yazar Aziz Erdoğan Öğrencilerle Buluştu

Yazar Aziz Erdoğan Öğrencilerle Buluştu

Mehmet Akif Ersoy’ adlı kitabın yazarı Aziz Erdoğan Sivas’ta düzenlenen etkinliklerde öğrencilerle buluşarak bilgi ve tecrübelerini paylaştı.

25.12.2015 16:39

Mehmet Akif Ersoy' adlı kitabın yazarı Aziz Erdoğan Sivas'ta düzenlenen etkinliklerde öğrencilerle buluşarak bilgi ve tecrübelerini paylaştı.

Okullarda düzenlenen konferanslara katılan yazar Aziz Erdoğan, Kazım Karabekir Paşa İlkokulu ve Ortaokulu öğrencileri ve velileriyle bir araya geldi.

Okulun salonunda gerçekleştirilen imza günü ve söyleşi programının açılış konuşmasını yapan Okul Müdürü Yusuf Yıldırım, projenin amacının ilköğretim ve orta öğretim kurumlarında okuyan öğrencilere okuma alışkınlığını kazandırmak, anlama ve yorum yapma becerisini geliştirmek olduğunu söyledi.

Teknolojinin gelişmesiyle birlikte gençler arasında yaygın olarak kullanılan sosyal paylaşım siteleri ve görsel medya bağımlılığının kitap okuma becerisini körelttiğini dile getiren Yıldırım, bu tür etkinliklerle öğrencilere kitap okuma sevgisi ve alışkanlığının kazandırılması, anlama ve yorumlama becerilerinin gelişmesi, hayal dünyasının zenginleştirilmesi, kelime dağarcının zenginleştirilmesi ile duygu ve düşüncelerin güzel ifade edebilme becerisinin geliştirilmesinin hedeflendiğini kaydetti.

Yazar Aziz Erdoğan ise, yazmış olduğu kitabı hakkında bilgi verdikten sonra öğrencilerin sorularını cevaplandırdı. Kitabını yazarken hangi duygularla yazdığını, neler hissettiğini, neden Mehmet Akif Ersoy'un ölümünü kitabının başına aldığını anlatan ve düşüncelerini öğrencilerle paylaşan Erdoğan, İstiklal Marşı'nın yazarı olan Mehmet Akif Ersoy'un birçok yönlü kişiliğe de sahip olduğunu belirtti. - SİVAS

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Yazar Aziz Erdoğan Öğrencilerle Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement