Yazarlar Okulda' Projesi İkinci Döneme Hazır - Son Dakika
Yerel

Yazarlar Okulda' Projesi İkinci Döneme Hazır

Yazarlar Okulda\' Projesi İkinci Döneme Hazır

İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün ’Yazarlar Okulda’ projesinin ikinci dönem kitapları, Güngören İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne teslim edildi.

13.02.2015 12:14

İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün 'Yazarlar Okulda' projesinin ikinci dönem kitapları, Güngören İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne teslim edildi.

İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün yürüttüğü ve geçen yıl 39 ilçede 78 yazarla 98 bin 750 öğrenciyi buluşturan 'Yazarlar Okulda' projesi, bu eğitim öğretim dönemi için de hazır durumda. İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Muammer Yıldız'ın öncülüğünde başlatılan proje, 4. yılında da öğrencilerle buluşuyor. Proje kapsamında ilçelerde kurulan komisyon tarafından incelenen eserler okullarla paylaşılıyor. Okuyan, düşünen, düşündüğünü ifade edebilen ve eleştirel bakış açısı kazanmış öğrenciler hedefleyen projede, ilk önce öğrenciler yazarın kitaplarını okuyor. Kurayla ilçelerle eşleşen yazarlar yıl içerisinde en az 4 defa, kitaplarını okuyan öğrencilerle bir araya geliyor. Bu şekilde öğrenciler okuduğu kitapla ilgili duygu ve düşüncelerini yazarla birebir konuşma imkanına sahip oluyor. Buluşmalarda, yazarın 15-20 dakikalık kısa giriş konuşmasından sonra öğrenciler yazara sorular soruyor. Söyleşi sonunda ise yazarlar kitaplarını öğrenciler için imzalıyor.

Bu yıl 'Yazarlar Okulda' projesi kapsamında Güngören ilçesi için seçilen kitaplar, Güngören Belediyesi tarafından temin edildi. Kitapları Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Süheyla Sülez, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne teslim etti.

Güngören'deki okullarda bu dönem için seçilen 26 kitaptan bazıları söyle:

Asuman Güzelce-Aşk Sır İstanbul, Oğuz Saygın-Negatif Limanlardan Pozitif Sulara, Yusuf Dursun-En Gür Seda İstiklal Marşı, Mustafa Işık-Hazerfenin Kanatlarında, Bestami Yazgan-Bilgisayar Sevgisayar. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Yazarlar Okulda' Projesi İkinci Döneme Hazır - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement