Yenimahalle'de İran Ezgileri - Son Dakika
Yerel

Yenimahalle'de İran Ezgileri

Yenimahalle\'de İran Ezgileri

Alevi Bektaşi Federasyonu'nun düzenlediği Alevi Deyişleri ve Ülke Müzikleri konserleri İran ile başladı.

25.03.2013 13:23

Alevi Bektaşi Federasyonu'nun düzenlediği Alevi Deyişleri ve Ülke Müzikleri konserleri İran ile başladı. Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar'ın da izlediği konser, izleyenlerden tam not aldı.

Türkiye ve İran'daki Alevi müzik örneklerini buluşturmak amacıyla Alevi Bektaşi Federasyonu'nun Yenimahalle Belediyesi Nazım Hikmet Kongre ve Sanat Merkezi'nde düzenlediği etkinliğe vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. İran'dan gelen Tebrizli Azeri sanatçı Nevid Müsmir'in Karacaoğlan, Erzurumlu Emrah gibi halk ozanlarının türkülerine de yer verdiği konsere, Türk Musikisi Devlet Konservatuarı Sanatçısı Gülseven Medar da türkülerle renk kattı. Farklı coğrafyalardaki ezgilerin dinleyenlere aynı duyguları yaşattığı konser, izleyenlerden büyük alkış aldı.

Dernek Başkanı Selahattin Özel gecede yaptığı konuşmada, Aleviliğin temelinin insan olduğunu, insanın olduğu her yerde de barışın olması gerektiğini belirtti. Sanatın barış için önemli bir köprü olduğunu ifade eden Özel, "Barışın olduğu her yerde olduk, olmaya devam edeceğiz" dedi.

Katkılarından dolayı Yenimahalle Belediyesi'ne teşekkür şilti verilen konserde konuşan Başkan Yaşar ise, "Alevilik İslam'ın aydınlık yüzüdür. Yunus Emreler, Mevlanalar İslam'ın insan odaklı bu yüzünü en güzel şekliyle dünyaya yaymışlardır. Bugün ülkemiz cumhuriyet ile 90 yıldır dimdik ayakta ise bunda Alevi kardeşlerimizin de emeği çoktur" diye konuştu.

Müziğin dinleri ve insanları bir araya getiren bir güç olduğunu ifade eden Yaşar, konserden büyük keyif aldığını belirtti. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Yenimahalle'de İran Ezgileri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement