Yerel Seçimlere Doğru - Son Dakika
Yerel

Yerel Seçimlere Doğru

Yerel Seçimlere Doğru

AK Parti Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Harmandar: "Muğla’da esnafımızın sıkıntıları var. Bazı bölgelerde esnafımız siftah yapmadan kepenk kapatıyor.

31.01.2014 15:10

AK Parti Muğla Büyükşehir Belediye başkan Adayı Mansur Harmandar, "Muğla'da esnafımızın sıkıntıları var. Bazı bölgelerde esnafımız siftah yapmadan kepenk kapatıyor. Ekonominin canlanması için esnafımızla ortak hareket ederek projeler geliştireceğiz" dedi.

Harmandar, Menteşe Belediye Başkan Adayı Mestan Yayman ve partililer ile tarihi Arasta Çarşısı ve Zahire Pazarı'nda esnaf ve vatandaşları ziyaret ederek sorunlarını dinledi. Mevcut yerel yönetimin 15 yıldır yerel iktidarda olduğunu söyleyen Harmandar, Arasta Çarşısı ve Zahire Pazarı'nın canlandırılması gerektiğini ifade etti.

Bölgenin mimari açıdan turist çekebilecek kapasitede olduğunu belirten Harmandar, şöyle konuştu:

"Özellikle turizm sezonunda bu alanın değerlendirilmesi lazım. Turist kafilelerinin burayı keşfetmesi gerekiyor. Çarşının 12 ay canlı tutulabilmesi için esnafımızla fikir alışverişinde bulunarak alternatifler oluşturmalıyız. Bölgede yüksek bir kapasite var. Ancak esnafımız müşteri olmamasında şikayetçi. Esnafımıza bu konuda destek olacağız. Çarşıyı yaşatmamız gerekiyor. Bu bölgenin sorunlarını biliyoruz ve çözeceğiz."

Harmandar, bölge esnafının ekonomik anlamda sıkıntı yaşadığına işaret ederek, "Muğla esnafımızın sıkıntıları var. Bazı bölgelerde esnafımız siftah yapmadan kepenk kapatıyor. Ekonomimizin canlanması için esnafımızla ortak hareket ederek projeler geliştireceğiz" dedi.

Bölgedeki birçok evin restorasyona ihtiyacı olduğunu vurgulayan Harmandar, restorasyon çalışmalarının sadece çarşıyla sınırlı kalmaması gerektiğini, kenti mimari anlamda güzel bir görüntüye kavuşturmak istediklerini dile getirdi. - Muğla

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Yerel Seçimlere Doğru - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement