Yol Kesen Kamyoncuların Kavgasını Vali Sona Erdirdi - Son Dakika
Yerel

Yol Kesen Kamyoncuların Kavgasını Vali Sona Erdirdi

Yol Kesen Kamyoncuların Kavgasını Vali Sona Erdirdi

Iğdır'ın Aralık İlçesinden Nahcivan'a Gidip Gelen Kamyoncular Arasında Sıra Yüzünden Başlayan ve Karayolunun Kesilmesine Kadar Büyüyen Gerginliği Vali Amir Çiçek Sona Erdirdi.

29.10.2010 19:36

IĞDIR'ın Aralık İlçesinden Nahcivan'a gidip gelen kamyoncular arasında sıra yüzünden başlayan ve karayolunun kesilmesine kadar büyüyen gerginliği Vali Amir Çiçek sona erdirdi. Güvenlik kuvvetlerinin önlem aldığı gerginlik nedeniyle Iğdır ile Dilucu Sınır Kapısı arasındaki karayolu, üç saat kadar ulaşıma kapandı.

Nahcivan'a açılan Dilucu Sınır Kapısı'nda dün akşam sıra bekleme yüzünden Aralık İlçesi'nde iki ayrı grup kamyoncu arasında kavga çıktı. Kamyoncular arasında yaşanan kavga, bugün Gödekli köyünde bulunanlarla Aralık ilçesinden olanları karşı karşıya getirdi. Önce Gödekli köyündeki kamyoncular, Dilucu Sınır Kapısına giden karayolunu saat 12.00'de ulaşıma kapatıp, Aralık'tan gelen kamyonları taşladılar. Buna tepki gösteren Aralık İlçesi'ndeki kamyoncular da benzer tepkiyle karayoluna çıktılar. AK Parti Iğdır Milletvekili Ali Güner'in köyü olan Gödeklili'lerin sınır kapısında hakim olduğunu öne süren kamyon sürücüleri, bu köyde yaşayanlara gümrükte her zaman ayrıcalık tanındığını iddia ettiler.

Aralık'ta kamyoncular arasında yaşanan ve halkın da karıştığı gerginlik üzerine Vali Amir Çiçek, ilçeye gelerek her iki grupla görüştü. Jandarma ve polisin geniş güvenlik önlemi aldığı karayolunda vatandaşlarla konuşan Vali Amir Çiçek, sorunu çözeceğine dair söz verdi. Gümrük kapısında numara sistemi getirileceğini belirten Vali Çiçek, "Sıralama sistemiyle herkes kuyruğa girecek. Sorun kısa sürede çözüme kavuşacak" dedi.Vali Çiçek'den söz alan Aralıklılarla Gödekliler, üç saat kadar süren eylemin ve gerginliğin ardından karayolunu ulaşıma açarak dağıldılar.

Kaynak: DHA

Son Dakika Yerel Yol Kesen Kamyoncuların Kavgasını Vali Sona Erdirdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement