Yörükler Adana'da Buluşacak - Son Dakika
Yerel

Yörükler Adana'da Buluşacak

Yörükler Adana\'da Buluşacak

"10.Uluslararası Çukurova Yörük Türkmen Şöleni" hazırlıklarını sürdüren Yörük Türkmenler Birliği Genel Başkanı İsmail Demirdüzen, 'Şölen Ağamız' dediği Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz'a organizasyona katkılarından dolayı...

02.05.2012 11:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

"10. Uluslararası Çukurova Yörük Türkmen Şöleni" hazırlıklarını sürdüren Yörük Türkmenler Birliği Genel Başkanı İsmail Demirdüzen, 'Şölen Ağamız' dediği Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz'a organizasyona katkılarından dolayı teşekkür etti.

Merkez Park'ta kurulan 'Türkmenler Otağı' önünde Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, Genel Sekreter İsmail Hakkı Develi, Çukurova ilçesi muhtarları ve tertip komitesi üyeleriyle biraraya gelen İsmail Demirdüzen, 6 Mayıs 2012 Pazar günü Sarıçam Mustafalar Köyü'ndeki Piknik Alanı'nda yapılacak etkinlikte Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz'ın "Şölen Ağası" olacağını söyledi.

5 Mayıs Cumartesi günü saat 17.00'de Atatürk Anıtı'na çelenk koyup saygı duruşunda bulunacaklarını anlatan Demirdüzen, "Buradaki törenden sonra katılımcılar ve efelerle birlikte milli kıyafetlerimizi giyerek Merkez Park'ta kurulu Türkmenler Otağı'na kadar 'Tarihe Saygı' yürüyüşü gerçekleştireceğiz. Develerin de eşlik edeceği yürüyüşe tam halkımızı davet ediyorum" dedi. Demirdüzen, "6 Mayıs 2012 Pazar günü de Türkiye'nin değişik bölgelerinden gelecek Yörük Türkmenler'in katılımıyla şölen ve Hıdırellez etkinliklerimizi yapacağız. Her etkinliğimizde olduğu gibi, Pazar günü yapılacak şölende de bizi destekleyen Başkanımız Zihni Aldırmaz'a teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

Konuşması için Yörük Türkmenler Birliği Genel Başkanı İsmail Demirdüzen'e teşekkür eden Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz da, "Ben de geçmişimizi yaşatan, örf ve adetlerimizi en güzel şekilde temsil eden arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Bu tür etkinliklere destek vermek belediyelerin görevleri arasındadır. 'Ortak Akıl, Toplum Projesi' dediğimiz de işte bu. İnşallah Adana'ya ve Adanalıya layık bir şölen olur" dedi. - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Yörükler Adana'da Buluşacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement