Yozgatlı Esnaf Ursavaş: "Bir Aldığımız Malı Bir Daha Yerine Koyamıyoruz" - Son Dakika
Yerel

Yozgatlı Esnaf Ursavaş: "Bir Aldığımız Malı Bir Daha Yerine Koyamıyoruz"

Ramazan ayında iftar soflarında en çok tercih edilen ürünlerden olan hurma, Yozgat’ta 40 lira ila 170 lira arasında satılıyor. Bazı tezgahlarda hurmanın tanesinin 5 liraya satıldığını belirten esnaf Murat Ursavaş, “Fiyatları biz bile anlayamadık, herkes birbirinin üstüne suç atıyor, fiyatlar durmadan çıkıyor. Bir aldığımız malı bir daha yerine koyamıyoruz” dedi.

02.04.2023 11:44  Güncelleme: 11:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

SEYFİ ÇELİKKAYA

Ramazan ayında iftar soflarında en çok tercih edilen ürünlerden olan hurma, Yozgat'ta 40 lira ila 170 lira arasında satılıyor. Bazı tezgahlarda hurmanın tanesinin 5 liraya satıldığını belirten esnaf Murat Ursavaş, "Fiyatları biz bile anlayamadık, herkes birbirinin üstüne suç atıyor, fiyatlar durmadan çıkıyor. Bir aldığımız malı bir daha yerine koyamıyoruz" dedi.

Yozgat'ta hurmanın fiyatı 40 ila 170 lira arasında değişiyor. İran hurması 40-50 lira, Bağdat hurması 40 lira, Tunus hurması 130 lira, Medine hurması 100 ila 140 lira, Kudüs hurması ise 170 liradan satılıyor. Bazı tezgahlarda ise hurma tanesi 5 liradan satışa sunuluyor. Genellikle Ramazan ayında satışların arttığını belirten Yozgatlı esnaf Murat Ursavaş, talebi karşılayabilmek için farklı hurma çeşitlerini tezgahta bulundurmaya çalıştıklarını söyledi.

"BU SENE KUDÜS HURMASINA TALEP DAHA AĞIRLIKLI"

Esnaf Murat Ursavaş, "İran Hurması var 40-50 liradan satıyoruz. Bağdat hurması var 40 lira, Medine hurması 140 lira, Kudüs hurması 170 liradan satışa sunuyoruz. Geçen sene 100 lira olan mal şu an 170 liraya kadar yükseldi.  Bu sene Kudüs hurmasına talep daha ağırlıklı oldu. Aralarında fark olmadığı için en çok şu anda bu satılıyor" dedi.

"BİR ALDIĞIMIZ MALİ BİR DAHA YERİNE KOYAMIYORUZ"

Fiyatlardaki istikrarsızlıktan yakınan Ursavaş, tezgahtaki ürünü sattıkları fiyata gidip, toptancıdan tekrar alamadıklarını ifade etti. Ursavaş, "Fiyatları biz bile anlayamadık, herkes birbirinin üstüne suç atıyor, fiyatlar durmadan çıkıyor. Bir aldığımız malı bir daha yerine koyamıyoruz. Şu anda Kudüs hurmasını 170 liradan satıyoruz. Toptan bizim almamız 170 lira maliyeti var" diye konuştu.

Yozgatlı Esnaf Ursavaş: "Bir Aldığımız Malı Bir Daha Yerine Koyamıyoruz"
Kaynak: ANKA

Son Dakika Yerel Yozgatlı Esnaf Ursavaş: 'Bir Aldığımız Malı Bir Daha Yerine Koyamıyoruz' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement