Yumurtalık Turizm Sezonuna İddialı Giriyor - Son Dakika
Yerel

Yumurtalık Turizm Sezonuna İddialı Giriyor

Yumurtalık Turizm Sezonuna İddialı Giriyor

Adana'nın Yumurtalık ilçesi, belediye, İSKEN ve Yum-Der işbirliğinde sürdürülen bir dizi çalışma sonucu turizm sezonuna hazır hale getirildi.

26.06.2013 09:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adana'nın Yumurtalık ilçesi, belediye, İSKEN ve Yum-Der işbirliğinde sürdürülen bir dizi çalışma sonucu turizm sezonuna hazır hale getirildi.

İSKEN Sugözü Enerji Santralı ve Yumurtalık Belediyesi'nin katkılarıyla, Yumurtalık Kültür, Turizm ve Doğa Varlıklarını Koruma ve Sosyal Kalkınma Derneği (YUM - DER) tarafından düzenlenen III. Esnaf Eğitim Programı ile 2013 turizm sezonuna dönük hazırlıklarını tamamlayan Yumurtalık; bölgesinin gözde turizm kenti olma yolunda emin adımlarla ilerliyor.

Turizm sezonuna hazırlık çalışmaları kapsamında; bir yandan Ayas Kalesi, Atlas Kalesi ve Süleyman Kulesi'nde sürdürülen restorasyon çalışmaları ve mozaik kazıları ile Yumurtalık'ın tarihsel değerleri zenginleştirilirken diğer yandan da yürütülen peyzaj projesi ile de Yumurtalık Plajı'nın alt ve üst yapısı ziyaretçilere en iyi hizmeti sunacak şekilde yenilerek modern bir yapıya kavuşturuldu.

Öte yandan YUM-DER üyesi 41 esnafın katıldığı Esnaf Eğitim Programı kapsamında; Ürgüp, Göreme ve Avanos başta olmak üzere Kapadokya Bölgesi'ni kapsayan bir inceleme gezisi düzenlenerek katılımcıların örnek turizm işletme ve uygulamalarını yerinde görmeleri sağlandı. Başta YUM - DER üyesi esnaflar olmak üzere kamu ve özel sektör kuruluşlarının yöneticileri ile sivil toplum örgütlerinin temsilcilerini bir araya getiren etkinlik süresince; Yumurtalık'ın yakın gelecekte bölgesinde önemli bir turizm merkezi olabilmesi için izlenmesi gereken stratejiler tartışıldı.

ERİŞMEN SÜREÇTEN MUTLU, SEZONDAN UMUTLU

Esnaf Eğitim Programı ile ilgili görüşlerini paylaşan Yumurtalık Belediye Başkanı Turgut Erişmen de; Yumurtalık'ın turizm potansiyelinin geliştirilmesi noktasında esnafların katkılarını çok önemsediklerini belirtti ve bu organizasyona katkısı olan YUM - DER ve İSKEN'e teşekkür etti. Turizm sezonuna hazırlık çalışmaları kapsamında; bir yandan Ayas Kalesi, Atlas Kalesi ve Süleyman Kulesi'nde sürdürülen restorasyon çalışmaları ve mozaik kazıları ile Yumurtalık'ın tarihsel değerleri zenginleştirilirken diğer yandan da yürütülen peyzaj projesi ile Yumurtalık Plajı'nın alt ve üst yapısı gelen ziyaretçilere en iyi hizmeti sunacak şekilde yenilerek modern bir yapıya kavuşturulduğunu vurgulayan Erişmen, "Tüm Adana'lı hemşehrilerimi tatil için Yumurtalık'a davet ediyorum" dedi.

YUM-DER Başkanı Mesut Evran da, turizm konusunda atılacak adımların Yumurtalık'ın ekonomik, sosyal ve kültürel yönden gelişimine doğrudan etkisi olacağına inandığını belirterek, üçüncüsünü düzenledikleri Esnaf Eğitim Programına desteklerinden dolayı Yumurtalık Belediyesi'ne ve her zaman yumurtalık ekonomisine katkı için destekleriyle yanlarında olan İSKEN Sugözü Enerji Santralı'na teşekkürlerini iletti. - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Yumurtalık Turizm Sezonuna İddialı Giriyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement