Manisa'da Zihinsel Engelliler Seracılıkla Rehabilite Oluyor - Son Dakika
Yerel

Manisa'da Zihinsel Engelliler Seracılıkla Rehabilite Oluyor

Manisa\'da Zihinsel Engelliler Seracılıkla Rehabilite Oluyor

Manisa Özel Eğitim İş Uygulama Merkezinde, zihinsel engellileri rehabilite etmek amacıyla kurulan serada öğrenciler, meyve ve sebze yetiştiriyor.

14.11.2013 16:07  Güncelleme: 16:09

Manisa Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi'nde zihinsel engellileri rehabilite etmek amacıyla kurulan serada öğrenciler meyve ve sebze yetiştiriyor.

Toplamda 72 öğrencinin eğitim gördüğü Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi'nde kurulan serada, öğrenciler verilen eğitimle, meslek edindirilip rehabilite ediliyor. Bu kapsamda sınıf ortamından çıkıp toprakla buluşan öğrenciler dokunma, duyma ve koku duyularını, kaslarını ve ikili iletişimlerini geliştirecekler. Burada çocuklar tarafından yetiştirilen organik meyve, sebze ve çiçekler satılarak elde edilen gelir öğrencilere verilecek. Yapılan uygulama ile ilgili açıklamalarda bulunan Manisa Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi Müdürü Murat Ceylan, "Okulumuzda orta ve agır düzeyde zihinsel engelli öğrencilerimize hem meslek edindirme hemde rehabilitasyon anlamında toprakla uğraşmalarını sağladık. Toprak ile uğraştıkları zaman kendilerini daha iyi hissettireceklerini hemde maddi anlamda bir kazanç el edip ailelerine de katkıda bulunabileceklerini düşündük. Bu husus ile ilgili bir proje hazırladık. İl genel Meclisi Başkanımıza bu projeyi sunduk. Sağolsunlar kendileri bize değer verdi. Projemiz il genel meclisinden geçerek uygulama safhasına geldi" şeklinde konuştu.

YETİŞTİRİLEN ÜRÜNLER SATILIP GELİRİ ÖĞRENCİLERE VERİLECEK

Organize Sanayi Bölgesi'ninde bu projeye katkıları olduğunu vurgulayan Manisa Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi Müdürü Murat Ceylan,"Seramızın şu anda yüzde 85'lik kısmı bitti. Yaş gurubu olarak 25-23 yaş arası 53, 23 yaş üstü olarak ta 19 öğrencimiz var. Manisa'da ilk olarak hafif düzeyde zihinsel engelliler için Milli Eğirim Müdürlüğü'nün önderliğinde 18 öğrencimiz eğitim öğretim faaliyetlerini sürdürüyor. Sebze ekimi ile uygulamaya başladık. Daha sonraki süreç içerisinde çiçek üretip Manisa halkına sunacağız. Bundan gelecek gelir ise öğrencilerimize eşit olarak dağıtılacaktır" dedi.

SOLMAZ'DAN ÖĞRENCİLERE MAÇ JESTİ

İl Genel Meclisi Başkanı Hayrullah Solmaz Manisa Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi'nde kurulan serada incelemelerde bulundu. Bu okuldaki öğrencilerin kendi ihtiyaçlarını tümüyle giderebildiğini ifade eden İl Genel Meclisi Başkanı Hayrullah Solmaz, "Yavaş yavaş yalnız bir yaşama hazırlanabilecek ortam kavuşuyorlar. 7- 8 ay önce bize gelindiğinde bu çocuklarımızın el becerilerini arttırabilecek, onların daha fazla sosyalleşmesini sağlayacak bir projelerinin olduğunu ve bu çerçevede elde edilecek gelirden daha önemlisi bana göre öğrencilerin elde edeceği mutluluğun daha önemli olduğunu söyleyerek bir proje kabul ettik. Çocuklarımız burada seracılık ile ilgilenecekler. Nihat Akyol'dan bu seracılık ile ilgili çiçeklerin ve sebzelerin alım garantisini aldık" ifadelerini kullandı.

Konuşmasının ardından Hayrullah Solmaz öğrencilerin isteklerini dinledi. Daha sonra Manisa 19 Mayıs Stadı'nda öğrencilerin istediği herhangi bir maçı beraber izleme isteğinde bulundu. Öğrenciler ise bu isteği kabul ederek Hayrullah Solmaz'a teşekkürlerini ilettiler. - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Manisa'da Zihinsel Engelliler Seracılıkla Rehabilite Oluyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement