Zonguldak'ta, 10 Aralık İnsan Hakları Haftası Kutlandı - Son Dakika
Yerel

Zonguldak'ta, 10 Aralık İnsan Hakları Haftası Kutlandı

Zonguldak\'ta, 10 Aralık İnsan Hakları Haftası Kutlandı

10 Aralık İnsan Hakları Haftası etkinlikleri kapsamında Zonguldak Valiliği önünde tören düzenlendi.
İnsan Hakları Haftası çerçevesinde Zonguldak İnsan Hakları Kurulu Başkanı ve Vali Yardımcısı Ekrem Aylanç tarafından Zonguldak Atatürk Anıt'ı...

10.12.2013 11:40

10 Aralık İnsan Hakları Haftası etkinlikleri kapsamında Zonguldak Valiliği önünde tören düzenlendi.

İnsan Hakları Haftası çerçevesinde Zonguldak İnsan Hakları Kurulu Başkanı ve Vali Yardımcısı Ekrem Aylanç tarafından Zonguldak Atatürk Anıt'ı önüne çelenk sunumu yapıldı.

Törene, Zonguldak İnsan Hakları Kurulu Başkanı ve Vali Yardımcısı Ekrem Aylanç ile Zonguldak İnsan Hakları Kurul üyeleri katıldı.

Törende, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından konuşma yapan Zonguldak İnsan Hakları Kurulu Başkanı ve Zonguldak Vali Yardımcısı Ekrem Aylanç, "10 Aralık 1948 tarihinde Birleşmiş Milletler Örgütü'ne üye ülkeler 10 Aralık tarihini içine alan haftayı İnsan Hakları Haftası olarak kutlamaktadır. 'İnsan Hakları' insanlar arasında ırk, din, renk, yaş, cinsiyet ayırımı yapmadan sevgi, saygı, kardeşlik, dostluk gibi duyguları geliştirmeyi öngören ve insanın sırf insan olmak haysiyeti ile sahip olması gereken hakların tümüdür. İnsan hakları, tüm insanların hak ve saygınlık açısından eşit ve özgür olarak doğduğu anlayışına dayanır. İnsan hakları, her bir bireye bağımsız seçim yapma ve yeteneklerini geliştirme özgürlüğü sağlar. İnsanın en önemli hakkı yaşama hakkıdır. Yaşama hakkını düşüne, eğitim-öğretim, çalışma ve iletişim gibi diğer haklar desteklenmektedir. Zonguldak İl İnsan Hakları Kurulu olarak, insan haklarını korumayı ve geliştirmeyi, insanı sahip olduğu haklarının bilincine ve sorumluluğuna vardırmaya ve insan hakları ihlallerini ortadan kaldırmayı en önemli görevimiz olarak kabul etmekteyiz. Amacımız hiçbir tereddüde meydan vermeden insan haklarının herkese yaygınlaştırılmasıdır. Bu amaçla ve insana yakışır bir Zonguldak'ta yaşamak için devlet, toplum ve birey olarak elbirliği ile hareket edeceğimizden ve Zonguldak'ta insan hakları standartlarını en yüksek düzeye çıkaracağımızdan şüphemiz yoktur. Bu düşüncelerle tüm vatandaşlarımızın İnsan Hakları Haftası'nı kutluyorum" dedi.

Törenin ardından Zonguldak İnsan Hakları Kurulu Başkanı ve Vali Yardımcısı Ekrem Aylanç ile Zonguldak İnsan Hakları Kurul üyeleri, Zonguldak Valisi Ali Kaban'ı makamında ziyaret etti. - ZONGULDAK

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Zonguldak'ta, 10 Aralık İnsan Hakları Haftası Kutlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement