"Aşıklar Şöleni" Düzenlendi
Mumcu: ''Milli ve manevi değerlerimize sahip çıkmalıyız.''
Malatya Belediyesi 2012 yılı kültürel etkinlikleri kapsamında "Aşıklar Şöleni" düzenlendi.
30 Mart Cuma günü Belediye Konferans Salonunda saat 19.30' da gerçekleştirilen programa Belediye Başkan Yardımcısı Ertan Mumcu'nun yanı sıra Baro Başkanı Eyüp Kutlubay, Rektör Yardımcısı İlhan İçen, MÜSİAD Malatya Şube Başkanı Namık Şahin, Cem Vakfı Başkanı Eşref Doğan, Meşale Derneği Başkanı Tamer Çalhan, bazı daire müdürleri, mahalle muhtarları ile vatandaşlar katıldı.
Mumcu: Aşıklık geleneği çok önemli…
Malatya Belediyesinin 2012 yılı kültürel etkinliklerinden bir tanesinin de "Aşıklar Şöleni" programı olduğunu belirten Belediye Başkan Yardımcısı Ertan Mumcu, "Aşıklık geleneği Kültürümüzde geçmişi bugüne taşıma adına çok önemlidir. Aşıklık geleneği her ne kadar icrası sayısal anlamda azalsa da biz bu kültürü yeni nesle hatırlatmak babında böyle bir program yapmayı uygun gördük.
Günümüz dünyasında, dünyayı küreselleşme anlamında küçük bir köy olarak adlandırdığımız iletişim çağında hakikaten mahsum ve saf kalmak, milli ve manevi değerlerimizi koruma endişesiyle geçmişimize sahip çıkmak, her halde sadece kurumlarımızın değil fertlerinde bireysel olarak bu ülkede yaşayan bizlerinde görevi olduğu kanaatindeyim.
Törelerimiz, geleneklerimiz ve inançlarımızın bizleri kıyamete kadar ayakta tutacak derecede zengin bir birikimimizin olduğuna inanıyoruz. Tek sıkıntımız değerlerimizi yaşatmak ve değerlerimizi yaşatabilmek adına verdiğimiz mücadele. İşte bu anlamda sahip çıkmamız gereken bir gelenekten bahsedeceğiz. Aşıklık geleneği hakikaten kuşaktan kuşağa usta çırak ilişkisiyle geçmişe dair birçok şeyi yaşatmaya çalışan bir geleneğimiz. Ustalarımıza bu geleneği yaşatmak için verdikleri mücadeleden dolayı kendilerini tebrik ediyorum" şeklinde konuştu.
Programa Ankara'dan katılan Aşık Kenan Şahbudak yaptığı kısa konuşmada, Programın düzenlenmesinde emeği geçen başta Belediye Başkanı Ahmet Çakır olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür etti.
Belediye Başkan Yardımcısı Ertan Mumcu'nun konuşmasının ardından programa geçildi. Programda sırasıyla Nurettin Gür Ozanoğlu, Ali Rıza Uğurlu, Hüseyin Başaran, Elif Kanbur, Yusuf Kenan Gözcü, Ramazan Şimşek, Kenan Şahbudak, Murtaza Şirin, Metin Özer sahne aldılar. Seslendirdikleri birbirinden güzel şiir ve eserleri seslendirdiler.
Program sonunda günün anısına programa katılan Aşıklara yarım altın ve kayısı hediye edildi.