1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü

Son Güncelleme:

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Kamu Başdenetçisi Ömeroğlu'nun "kutlamaların Yenikapı Miting Alanı'nda yapılmasının uygun bulunduğu ve İstanbul Valiliğinin Taksim Meydanı'nda kutlama yapılmayacağına ilişkin kararının hukuka ve hakkaniyete uygun olduğu" yönündeki öneri metnine uyacaklarını, kutlamaların öneriler doğrultusunda yapılacağını bildirdi.

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Kamu Başdenetçisi Nihat Ömeroğlu'na yazı göndererek, Ömeroğlu'nun "kutlamaların Yenikapı Miting Alanı'nda yapılmasının uygun bulunduğu ve İstanbul Valiliğinin Taksim Meydanı'nda kutlama yapılmayacağına ilişkin kararının hukuka ve hakkaniyete uygun olduğu" yönündeki öneri metnine uyacaklarını ve kutlamaları öneriler doğrultusunda yapacaklarını bildirdi.


Kamu Denetçiliği Kurumundan yapılan açıklamada, Kamu Başdenetçisi Nihat Ömeroğlu'nun dün 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlamaları hakkında, İstanbul Valiliği ile ilgili işçi temsilcileri ve meslek odaları arasında uyulması teklif edilen öneri metnini gönderdiği hatırlatıldı.


Kuruma İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu tarafından cevap gönderildiği belirtilen açıklamada, cevap yazısına yer verildi. Vali Mutlu'nun yazısında, "Öneri metninin uzlaşı ve tavsiye bölümündeki önerilere uyacağımızı ve Valiliğimizce ilimizdeki 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlamalarının önerileriniz doğrultusunda yürütüleceği hususunu bilgilerinize arz ederim" denildi.


-Tavsiye ve öneriler


Ömeroğlu'nun, İstanbul Valiliği, ilgili işçi temsilcileri ve meslek odalarının uyması teklifiyle yayımladığı öneri metninin uzlaşı ve tavsiye bölümünde, "İstanbul Valiliğinin, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü çelenk koyma, basın açıklaması ve anma etkinliğinin sembolik katılım ile Taksim Meydanı'nda yapılabileceği ancak büyük ölçekli kutlamaların bu meydanda yapılmasına izin verilmeyeceğine dair kararı hukuka ve hakkaniyete uygundur. Anma ve kutlamalarının, idarenin belirlediği Yenikapı Miting Alanı'nda yapılması uygun olacaktır ve bu şekilde tarafların uymalarının istenmesine, uyulmaması halinde, 60 günlük süre içerisinde idari yargıda yargı yolu açıktır" denilmişti. - Ankara

Kaynak: AA