19 Eylül Gaziler Günü

Son Güncelleme:

"Gazilerimizin vatan savunması için verdikleri büyük mücadele, dünya tarihinde ulusça övünç duyduğumuz kahramanlık ve vatanseverlik destanı olarak yer almıştır" dedi.

Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir,


"Gazilerimizin vatan savunması için verdikleri büyük mücadele, dünya tarihinde ulusça övünç duyduğumuz kahramanlık ve vatanseverlik destanı olarak yer almıştır" dedi.


Akdemir, 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla yayımladığı mesajında, şehit ve gazilerin, Türk milletinin kalbinde her zaman müstesna bir yere sahip olduğunu belirtti.


Türk devletinin kahraman gazilere verdiği önemin ifadesi olarak, Ulu Önder Kemal Atatürk'e 1921 yılında TBMM tarafından gazilik unvanı verildiği gün olan 19 Eylül'ün "Gaziler Günü" olarak kabul edildiğini anlatan Akdemir, şunları kaydetti:


"Yüce Türk milletinin Atatürk'e şükran ve minnetini ifade ettiği bu tarih, aynı zamanda gazi ve şehitlerimize duyduğumuz minnet ve saygının da açık bir göstergesidir. Gazilerimizin vatan savunması için verdikleri büyük mücadele, dünya tarihinde ulusça övünç duyduğumuz kahramanlık ve vatanseverlik destanı olarak yer almıştır. Milletimiz, şehitlerinin emanetlerini ve gazilerimizi daima başının üzerinde tutar. Bizler de vatanı, milleti, bayrağı için canları pahasına savaşan şehit ve gazilerimizin aziz emanetlerine sonsuza kadar sahip çıkacağız. Bu duygu ve düşüncelerle Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, aziz şehitlerimizi rahmet ve şükranla anıyor, gazilerimizin ve ailelerinin gününü kutluyorum."


Muhabir: Ferdi Akıllı


Yayıncı: Nurhan Çorlu - ZONGULDAK

Kaynak: AA