24 Temmuz Basın Bayramı

Son Güncelleme:

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Rektörü Prof. Dr. Yücel Acer, 24 Temmuz Basın Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Rektörü Prof. Dr. Yücel Acer, 24 Temmuz Basın Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.


Acer, mesajında, basının, demokratik hayatın vazgeçilmez unsurlarından birisi olduğunu ifade etti.


Gazeteciliğin, halkın olayları tarafsız ve doğru biçimde öğrenmelerine aracı olan bir meslek olduğunu dile getiren Acer, mesajında şunları kaydetti:


"Toplumun aydınlatılmasında ve bilgilendirilmesinde, demokrasinin sağlam temeller üzerine oturtulmasında, düşünce özgürlüğünün geliştirilmesinde önemli rol oynayan, çağımızın en dinamik ve en fedakarlık isteyen mesleklerinden birisi gazeteciliktir. Mesai kavramı gözetmeksizin gecesini gündüzüne katarak zor şartlar altında çalışan, toplumun genel görüşlerini kamuoyuna yansıtan, halkın gözü ve kulağı olan tüm basın mensuplarımızın 24 Temmuz Basın Bayramı'nı kutluyor, mesleki hayatlarında başarılar diliyorum."

Kaynak: AA