30 Ağustos Zafer Bayramı

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayın
Son Güncelleme:

Rize'de 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü kutlamaları, 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Anıtı önünde düzenlenen törenle başladı.

Rize'de 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü kutlamaları, 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Anıtı önünde düzenlenen törenle başladı.


Cumhuriyet Anıtı'na sırasıyla Valilik, Rize İl Garnizon Komutanlığı, Belediye Başkanlığı çelenkleri bırakılmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu. CHP Rize il teşkilatı daha sonra anıta çelenk bırakarak tören etkinlik alanından ayrıldı.


Günün anlamına ilişkin konuşmaların ardından vali Bektaş, vatandaş, asker ve polisleri selamlayarak bayramlarını kutladı.


Bektaş, yaklaşık 2 ay önce Diyarbakır'ın Lice ilçesi kırsalında, teröristlerce düzenlenen silahlı saldırı sonucu ağır yaralanan ve kaldırıldığı hastanede şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Emrah Aytemiz'in babasına "Şehadet Beraatı" verdi.


Vali Bektaş, şehit Emrah Aytemiz'in babası Hasan Akın, annesi Filiz ve kardeşi Meltem Aytemiz'e tekrar sabır ve başsağlığı diledi. İl Garnizon Komutanı Albay Semih Coşkun'da aileye plaket takdim etti.


Programa katılan Rize Gençlik Merkezi Halk Oyunları ekibi "15 Temmuz Demokrasi Şehitlerimizi Saygıyla anıyoruz" yazılı pankart taşıdı.


Etkinliklerin ardından program tören geçişi ile sona erdi.Tören geçişinde askeri araçlarda Türk bayrağı asılması dikkat çekti.


Törenin ardından açıklama yapan şehit Emrah Aytemiz'in annesi Filiz Aytemiz, oğlunu çok özlediğini, üzgün olduğunu ama asla pes etmediğini belirtti.


Sabretmeye çalıştığını ve bütün askerlerin kendi oğlu olduğunu ifade eden Filiz Aytemiz, "Allah bütün askerleri korusun. Hep duamız, dualarım onlarla birlikte. Allah onlara kolaylık versin. Onlar benim oğlum. Benim oğlum gitti, şimdi onlar benim oğlum. Elimizden gelen dua. Bende onlar için bunu yapıyorum." dedi.

Kaynak: AA