8 Mart Dünya Kadınlar Günü
Son Güncelleme:
Ürdünlü kadın doktorlar, göğüs kanserinde erken teşhisin önemine dikkat çekmek için yürüyüş düzenledi.
Ürdünlü kadın doktorlar, göğüs kanserinde erken teşhisin önemine dikkat çekmek için yürüyüş düzenledi.
8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla başkenti Amman'da düzenlenen yürüyüşe, çok sayıda kadın doktor katıldı.
AA muhabirine konuşan Ürdün Doktorlar Sendikası Kadın Doktorlar Komitesi Başkanı Meha Fahuri, "Yürüyüşün asıl amacı, kadınları göğüs kanserinde erken teşhis için düzenli kontroller yaptırmaları konusunda teşvik etmek" dedi.
Ürdün makamlarının verilerine göre, her yıl 5 bin kişinin yakalandığı kanser, ülkede kalp hastalığından sonra ölüme sebebiyet veren ikinci hastalık olarak biliniyor.
Göğüs kanserine yakalananların oranının yüzde 20 olduğu Ürdün'de, hastalığın erken teşhisi için teşvik kampanyaları düzenleniyor. - Amman
Kaynak: AA