ABD'nin Kudüs'ü "İsrail'in Başkenti" Olarak Tanımasına Tepkiler

Son Güncelleme:

Adana'da ABD'nin Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanımasına tepki gösterildi.

Adana'da ABD'nin Kudüsİsrail'in başkenti olarak tanımasına tepki gösterildi.


Gökkuşağı Eğitim, Kültür ve Yardımlaşma Derneği üyeleri, Baraj Caddesi Gençlik Meydanı'nda bir araya geldi. İsrail'in Filistin'de gerçekleştirdiği olayların fotoğraflarını sergileyen gruptakiler ellerinde pankartlarla ABD ve İsrail aleyhine sloganlar attı.


Dernek görevlilerinden Sema Taş, yaptığı açıklamada, İsrail'in türlü entrikalarla Yahudileştirme politikası güttüğü Kudüs'te gerçekleştirilen uygulamaların, bu kentin İsrail'in başkenti olmasına kadar vardığını belirtti.


Bosna Hersek'te, Irak'ta, Suriye'de, Arakan'da yaşanan katliamların henüz hatırlarından çıkmadığını ifade eden Taş, "Kudüs, İsrail'in başkenti ilan edilmiş, şimdi acımız bir kat daha derinleşmiştir. Bizler zerrelerden hesaba çekileceğimiz güne iman ettik. Bugün bize düşen ümmet olarak üzerimizdeki miskinliği, gevşekliği ve ataleti silkip atmaktır. Harekete geçilmediği sürece zulmü sadece dua ederek durduramazsınız." dedi.

Kaynak: AA