Abdülhamid'in Torununun "Suriye" Endişesi

Son Güncelleme:

Sinan Balcıkoca - Osmanlı padişahlarından 2.Abdülhamid'in 4.kuşak torunu Abdülhamit Kayıhan Osmanoğlu, Suriye'de bulunan amcası Dündar Efendi (82) ile son dönemde yaşanan olaylar nedeniyle görüşmekte sıkıntı yaşadıklarını söyledi.

Sinan Balcıkoca - Osmanlı padişahlarından 2. Abdülhamid'in 4. kuşak torunu Abdülhamit Kayıhan Osmanoğlu, Suriye'de bulunan amcası Dündar Efendi (82) ile son dönemde yaşanan olaylar nedeniyle görüşmekte sıkıntı yaşadıklarını söyledi.


Osmanoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Suriye'de yaşanan olaylardan büyük üzüntü duyduğunu ifade etti. Amcası Dündar Efendi'nin Suriye'nin Şam kentinde yaşadığını, birçok akrabasının da Suriye'nin çeşitli kentlerinde ikamet ettiğini belirten Osmanoğlu, şöyle konuştu:


"Suriye'de anne ve baba tarafından kalabalık akrabalarımız var. Amcamız Dündar Efendi 1930 yılında Lübnan'ın Beyrut kentinde doğmuş. Daha sonra da Suriye'nin Şam kentine göç etmiş. Dündar Efendi ile son dönemde yaşanan olaylar nedeniyle görüşmekte sıkıntı yaşıyoruz. Olaylardan önce ise sürekli birbirimize gidip geliyorduk, hiçbir sıkıntı yoktu. Duyduğumuz kadarıyla orada vatandaşlarımıza zarar veriyorlar. Oradaki akrabalarımız 'Bize her an zarar gelecek' korkusuyla yaşıyor. Bulundukları ortamda rahat değiller. Onları Türkiye'ye getirmek istiyoruz."


- "Vahdettin Han ve Selim Efendi'nin mezarlarını da getirmek istiyoruz"-


"Yurt dışındaki hanedan üyelerinin tamamını Türkiye'de görmek istediklerini" ifade eden Osmanoğlu, Suriye'deki amcasının da Türkiye'ye gelmek istediğini belirtti. Şimdiye kadar onları getirtmek için bir girişimde bulunmadıklarını kaydeden Osmanoğlu, "Onlar yaşlı insanlar. Suriye'ye Türk devlet erkanıyla gidilip oradan ülkemize getirilmelerini istiyorum" diye konuştu.


Teyzesinin 27 Ocak'ta Suriye'de hayatını kaybettiğini, ülkedeki olaylar nedeniyle teyzesinin cenazesine gidemediklerini vurgulayan Osmanoğlu, "Cenazeye gitmek isterdik. Ancak, 'Başımıza bir şey gelir' düşüncesiyle Suriye'ye gitmemiz uygun görülmüyor" dedi. Osmanoğlu, "Hatta biz orada bulunan Vahdettin Han ve 2. Abdülhamid'in en büyük oğlu Selim Efendi'nin mezarlarını da Türkiye'ye getirmek istiyoruz" diye konuştu.


- ESKİŞEHİR

Kaynak: AA