Açamadıkları Kasayı Toprağa Gömdüler
Nevşehir'de Bir İşyerinden Çelik Kasa Çaldığı İddia Edilen Hırsızları, Kullandıkları Kiralık Otomobil ile Olay Yerinde Bıraktıkları Mozaik Parçaları Ele Verdi.
NEVŞEHİR'de bir işyerinden çelik kasa çaldığı iddia edilen hırsızları, kullandıkları kiralık otomobil ile olay yerinde bıraktıkları mozaik parçaları ele verdi. Hırsızların çelik kasayı açamayınca boş araziya götürerek toprağa gömdüğü belirlendi.
Güzelyurt Mahallesi'nde bulunan ABC Kombi tesisat firmasına giren hırsızlar büro kısmında bulunan çelik kasayı açmaya çalıştı. Bütün çabalarına rağmen çelik kasayı açamayan İ.Ç (24) ve M.S.Ş (22), kasayı Ürgüp İlçesinden kiraladıkları otomobille Güzelyurt Mahallesi'nde bulunan bir tepede boş araziye gömdüler.
Emniyet Müdürlüğü'ne gelen işyeri sahibi Banu Akyüz'ün hırsızlık olayını bildirmesi üzerine harekete geçen polis ekipleri, soruşturmaya başladı. Olay gecesine ait MOBESE ve plaka tanıma kameralarının kayıtlarını inceleyen ekipler, şehre giriş çıkış yapan bütün araçları belirledi. MOBESE görüntülerinden Nevşehir doğumlu oldukları belirlenen İ.Ç ve M.S.Ş belirlenerek yakalandı. Emniyet Müdürlüğü'ne getirilerek sorgulanan zanlılar suçlarını itiraf ederek, kasayı gömdükleri yeri söyledi.
Polis kasayı gömüldüğü yerden çıkararak Asayiş Şube Müdürlüğü'ne getirdi. Kasayı delici bir aletle açan emniyet ekipleri içinde bulunan yaklaşık 25 bin TL'yi çek ve senet ile 3 bin 500 lirayı işyeri sahibine teslim etti. Zanlıların, sadece çelik kasanın üzerinde bulunan 150 TL parayı aldıkları, işyerine başka bir zarar vermedikleri öğrenildi. Cumhuriyet Savcısı'nın talimatı ile gözaltına alınan zanlılar sorgularının ardından adliyeye sevk edildi.
Ahmet KORKMAZER/NEVŞEHİR, (DHA)
Görüntü geçilecek
(Tür: Yurt)