Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Danimarka'daki Kur'an-ı Kerim saldırılarını kınadı
Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Danimarka'da devam eden Kur'an-ı Kerim'e yönelik saldırıları kınayarak, Danimarka makamlarının bu nefret suçlarına alan açmaktan vazgeçmesi ve saldırganlar hakkında adli işlemleri başlatması gerektiğini belirtti. Tunç, saldırıların sadece İslam aleminin değil tüm insanlığın barışını ve huzurunu hedef aldığını vurguladı ve Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nda kabul edilen karar tasarısını değerli bulduğunu ifade etti. İslam ülkelerinin de bu saldırılara karşı birlikte hareket etmelerini beklediğini söyledi.
Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Danimarka'da Kur'an-ı Kerim'e karşı devam eden saldırıları kınayarak, "Danimarka makamları bu nefret suçlarına alan açmaktan vazgeçmeli, inancımıza saldıranlar hakkında gerekli adli işlemleri bir an önce başlatmalıdır." ifadesini kullandı.
Tunç, sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda, "Danimarka'nın başkenti Kopenhag'da kutsal kitabımız Kuran-ı Kerim'e yönelik devam eden alçak saldırıları şiddetle kınıyorum." değerlendirmesinde bulundu.
Özgürlük kılıfına sığınılarak göz yumulan ve demokrasiyi öne sürerek seyirci kalınan bu saldırıların sadece İslam aleminin değil tüm insanlığın barışını ve huzurunu da hedef aldığını belirten Tunç, şunları kaydetti:
"Danimarka makamları bu nefret suçlarına alan açmaktan vazgeçmeli, inancımıza saldıranlar hakkında gerekli adli işlemleri bir an önce başlatmalıdır. Bu çerçevede, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nda dini sembollere, kutsal kitaplara, ibadet yerlerine yönelik her türlü şiddet eylemini uluslararası hukukun ihlali olarak nitelendiren karar tasarısının oy birliğiyle kabul edilmesini de değerli buluyoruz. İslam ülkelerinin de bu saldırılara karşı gereken adımları bir an önce atarak birlikte hareket etmelerini bekliyoruz."