Adana-17 Yıl 10 Ay Hapis Cezasıyla Aranan Hükümlü Yakalandı

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayın
Son Güncelleme:

17 yıl 10 ay hapis cezasıyla aranan hükümlü yakalandıADANA'da kasten öldürme suçundan 17 yıl 10 ay kesinleşmiş hapis cezasıyla aranan Ezdinşah Açıkça, polis operasyonuyla yakalandı.

17 yıl 10 ay hapis cezasıyla aranan hükümlü yakalandı


ADANA'da kasten öldürme suçundan 17 yıl 10 ay kesinleşmiş hapis cezasıyla aranan Ezdinşah Açıkça, polis operasyonuyla yakalandı.


30 Eylül 2010'da Seyhan ilçesine bağlı Denizli Mahallesi'nde fırın işleten Efendi Aras (42) ile kendisi gibi fırıncılık yapan Ezdinşah (36), Cezair (45), Orhan (39) ve Fatih Açıkça (25) kardeşler arasında Yeşilyurt Mahallesi'nde alacak verecek yüzünden silahlı kavga çıktı. Kavgada kullanılan silahlardan çıkan kurşunlardan biri kucağında 2 yaşındaki kızı Fidan'la giden 32 yaşındaki Güler Akyar'ın kafasına isabet ederek ölümüne neden oldu. Olaydan sonra yakalanan Ezdinşah, Orhan, Cezair Açıkça kardeşler ile Efendi Aras tutuklandı. Sanıklardan Ezdinşah Açıkça olaydan bir süre sonra cezaevinde yattığı tutukluluk süreleri göz önünde bulundurularak tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Ancak daha sonra Ezdinşah Açıkça'ya, 17 yıl 10 ay hapis cezası verildi. Bu ceza da Yargıtay tarafından onanınca hakkında yakalama kararı çıktı. Adana Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü'ne bağlı Aranan Şahıslar Büro Amirliği ekipleri Ezdinşah Açıkça'yı Yeşilyurt Mahallesindeki bir evde yakalayarak cezaevine teslim etti.

Kaynak: DHA