Aesob Başkanından İş Sağlığı Hatırlatması

Son Güncelleme:

Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Abdullah Sevimçok, 1 Ocak'tan itibaren iş yerinde doktor bulundurmanın zorunlu olduğunu söyledi.

Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (AESOB) Başkanı Abdullah Sevimçok, İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu kapsamında işyerlerinde 1 Ocak'tan itibaren iş güvenliği uzmanı, doktor, sağlık personeli çalıştırmak ve danışmanlık hizmeti almanın zorunlu olduğunu bildirdi.

AESOB Başkanı Sevimçok, yaptığı yazılı açıklamada, 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Yasası'nın 1 Ocak'tan itibaren, yanında bir işçi çalıştıran ve az tehlikeli sınıfa giren esnafı da kapsayacağını bildirdi. Sevimçok, yasaya göre tehlikeli ve çok tehlikeli sınıfta yer alan ve 50'den az çalışanı olan işyerlerinin, iş güvenliği uzmanı, doktor, sağlık personeli çalıştırmak ve danışmanlık hizmeti almak zorunda olduğuna dikkati çekti.

Her iş yerinde ortaya çıkabilecek risklerin değerlendirilmesi ve bununla ilgili acil eylem planı yapılması gerektiğinin altını çizen Sevimçok, tek başına çalışan esnafın da acil eylem planı ve risk değerlendirmesi yaptırmasının kanuni zorunluluk olduğunu hatırlattı.

Sevimçok, konuyla ilgili bilgi kirliliğinin önlenmesi açısından esnafın, "Ortak Sağlık Güvenlik Birimi"  kuruluşlarından destek almalarının fayda sağlayacağını vurguladı.

Kaynak: AA