Ahlat'ta Siyer Yarışması Birincisi Oldu
Bitlis'in Ahlat İlçe Müftülüğü tarafından, Kutlu Doğum Haftası münasebetiyle Ortaokullar arası Siyer Yarışması yapıldı.
Bitlis'in Ahlat İlçe Müftülüğü tarafından, Kutlu Doğum Haftası münasebetiyle Ortaokullar arası Siyer Yarışması yapıldı.
Ahlat Kapalı Spor Salonu'nda halka açık olarak düzenlenen Siyer Yarışması'na Ahlat İlçe Milli Eğitim Zeynel Kılıç, Ahlat İlçe Müftüsü Zahit Demirel, öğrenci ve çok sayıda vatandaş katıldı. Ahlat ilçe merkezi ve köylerden toplam 15 okul yarışmaya katıldı. Konu ile ilgili gazetecilere açıklama yapan Ahlat Müftüsü Zahit Demirel, yoğun ilgi gösterilen yarışmanın toplamda 20 sorudan oluştuğunu ve bu soruların Milli Eğitim Bakanlığı müfredatına göre hazırlandığını söyledi. Ahlat Müftüsü Zahit Demirel, "Bu tür yarışmalar, öğrenciler için oldukça faydalı oluyor. Böyle etkinliklerle öğrencilerimiz Peygamber Efendimizin (S.A.V) hayatını daha çok okuyorlar. Etkinliğimize vatandaşlar da oldukça ilgi gösterdi" dedi.
Düzenlenen siyer yarışmasında bazı öğrenciler tarafından ara ara okunan ilahiler de yarışmayı izleyenler tarafından bol bol alkış topladı.
Düzenlenen yarışmada Ergezen Ortaokulu birinci olurken, Güzelsu Ortaokulu ikinci, Yunus Ensari Ortaokulu ise üçüncü oldu.
Düzenlenen Siyer Yarışması sonucunda dereceye giren öğrencileri Müftü Demirel tebrik ederek, hatıra fotoğrafı çektirdi. - BİTLİS