Akü'den Personel Eğitimi Semineri
Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Öğretim Üyesi Doç.Dr.Hakkı Nakilcioğlu, İl Jandarma Komutanlığı ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü personeline eğitim semineri verdi.
Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hakkı Nakilcioğlu, İl Jandarma Komutanlığı ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü personeline eğitim semineri verdi.
Afyonkarahisar Valiliği koordinasyonundaki "Halkla İlişkiler ve İletişim Becerilerinin Geliştirilmesi" konulu seminer, AKÜ Atatürk Kültür Merkezi Ahmet Tunçer Konferans Salonu'nda verildi.
Doç. Dr. Nakilcioğlu, seminerde yaptığı konuşmada, iletişimin canlılar arasındaki ilişkiler sistemi olduğunu belirterek, dünyada iletişimsiz bir ortamdan söz edilemeyeceğini kaydetti.
Öfke kontrolü, öfkeyi doğru ifade etme beceresini kazanma anlamı taşıdığını ifade eden Doç. Dr. Nakiloğlu, şöyle devam etti:
"İnsanların istenmeyen olaylar karşısında öfkelenmesi normaldir. Ancak önemli olan öfkeyi kontrol edebilmeyi öğrenebilmektir. Öfke kontrolünde amaç, saldırganlıktan uzak, şiddet içermeyen, kişinin kendisine ve çevresindekilere zarar vermeyecek şekilde duygusunu ifade etme becerisini kazanmaktır. Bastırılan öfke, kaygı ve depresyon gibi insan sağlığı üzerinde etkilere neden olmaktadır. Uzmanlar, sakin olmayı ve öfkenin nedenini bulmayı öneriyor. Öfkeyle baş edebilmek kolay değildir ancak öğrenilebilir. Stres de bizi zorlayan, kısıtlayan ve engelleyen olaylar, durumlar karşısında verdiğimiz tepkilerin tümüdür. Stresle başa çıkmanın en iyi yolu kişinin kendisinde strese sebep olan şeyleri fark edip, stresi kontrol etmesidir. Pek çok insan, stresin çevresel nedenlerle oluştuğunu düşünür. Stresin kaynağı, aslında çevre değil, insanın kendisidir."
- AFYONKARAHİSAR