Alanya'da 3 Hektarlık Alan Kül Oldu

Son Güncelleme:

Aliefendi Ve İspatlı Köylerinin Yakınında 3 Farklı Noktada Sabah Saatlerinde Başlayan Yangına, Karadan Ve Havadan Müdahale Edildi.

Aliefendi ve İspatlı Köylerinin Yakınında 3 Farklı Noktada Sabah Saatlerinde Başlayan Yangına, Karadan ve Havadan Müdahale Edildi. Enerji Nakil Hattından Çıktığı İleri Sürülen Yangını Söndürmek İçin Alanya Orman İşletme Müdürlüğü, Alanya Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü Harekete Geçti, Oba ve Demirtaş Belde Belediyelerine Ait Arazözle Çalışma Başlatıldı. Yangın Helikopterinin 24 Sortisiyle Kontrol Altına Alınmaya Çalışılan Alevlere, Karadan 12 Arazöz ile Köylülerin de Desteğiyle Yaklaşık 50 Kişi Müdahale Etti. Rüzgar Nedeniyle Güçlükle Kontrol Altına Alınan ve Soğutma Çalışmasına Başlanılan Yangında, Bir Kısmı Tarım Arazisi Olmak Üzere Yaklaşık 3 Hektarlık Alan Yandı.


Alanya İtfaiye Müdürü Mehmet Oral, Yangının Rüzgar Nedeniyle Yayıldığını, Çalışmalar Sonunda Kontrol Altına Alındığını Söyledi. Köy Sakinlerinden Ali Mecek, Yangının Sabah Saatlerinde Başladığını Belirterek, "Evlere Yakın Alanda Çıktığı İçin Çok Tedirgin Olduk. Elektrik Tellerinden Çıktığını Öğrendik. Vatandaşlardan Bu Tür Alanlarda Ateş Yakmamalarını ve Sigaralarını İyi Söndürmelerini Rica Ediyorum. Birçok Kelebek, Karınca ve Benzeri Hayvan Telef Oldu. Allah'a Çok Şükür Can Kaybımız Yok, Ancak İçimiz Yandı" Dedi.

Kaynak: DHA