Alıkonulan Tır Şoförlerinin Serbest Bırakılması
Tır şoförlerinden Vehbi Demir, yakınlarıyla hasret giderdi Demir: "Sanki yeni doğmuş gibiyim, Allah devletimizden razı olsun"
Irak'ın Musul kentinde IŞİD militanlarınca 23 gün alıkonulduktan sonra serbest bırakılan tır şoförlerinden Vehbi Demir, memleketi Şanlıurfa'da mutlulukla karşılandı.
Demir, kentteki bir otelde onurlarına verilen akşam yemeğinin ardından kendisini karşılayan yakınlarıyla Yeşiltepe Mahallesi'ndeki evine geçti. Burada büyük bir kalabalık ve coşkuyla karşılanan Demir, ailesiyle ve tanıdıklarıyla hasret giderdi.
Demir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, serbest bırakıldığı için çok mutlu olduğunu söyledi. Ailesine ve akrabalarına kavuşmaktan dolayı büyük sevinç duyduğunu vurgulayan Demir, alıkonuldukları sürede herhangi bir kötü muamele görmediklerini ifade etti.
Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun bu süreçte kendilerine çok yardımcı olduğunu aktaran Demir, şunları kaydetti:
"Bize güzel davrandılar, bir şey yapmadılar. Onların şirketlerle bir sorunu var, o da bizi ilgilendirmiyor. En çok ailemi ve akrabalarımı özledim. Sanki yeni doğmuş gibiyim. Allah devletimizden razı olsun. Özellikle Dışişleri Bakanımız Ahmet Davutoğlu bize çok yardımcı oldu. Bize Türkiye ile sorunlarının olmadıklarını sadece şirketlerle ilgili sıkıntılarının olduklarını söylediler."
Demir ailesinin fertleri ise söz konusu süreçte kendilerini sık sık ziyaret eden Vali İzzettin Küçük ve Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç'e teşekkür etti. - Şanlıurfa