Apple Müşteri Memnuniyetinde Yine Zirvede

Son Güncelleme:

JD Power and Associates firmasının düzenlediği ankete göre Apple, müşteri memnuniyeti konusunda bu yıl da zirveyi kimseye bırakmadı.

Emre Çetinkaya - - Kullanıcılara kullandıkları akıllı telefonları ile ilgili teknik ve fiziksel yapısından, kullanım kolaylığına kadar bir çok cevap alınarak JD Power and Associates firmasının düzenlediği ankete göre Apple, akıllı telefon pazarında zirvedeki yerini arayı açarak korumayı başardı.


Bu birinciliği ile söz konusu ankette 8. kez ilk sırada yer almayı başaran Applel geçtiğimiz yıl 838 olan puanını 849 yaparak geçtiğimiz ve bu yılın ikincisi HTC ile arasındaki farkı da açmış. Ayrıca Apple ile birlikte endüstri ortalamasını geçebilen tek firma olan HTC'nin puanı geçtiğimiz yıla göre 11 puan düşerek 790'a kadar gerilemiş.


iPhone'un anketteki ilgili tüm alanlarda oldukça başarılı olduğunu ortaya koyan araştırmada, iPhone kullanıcılarının en çok cihazlarının fiziksel tasarımından memnun oldukları ortaya çıktı.


Ayrıca ilgili araştırmada endüstri ortalamasını geçen Apple ve HTC'yi 782 puanla Samsung, 777 puanla Motorola, 763 puanla Nokia, 742 puanla LG, 740 puanla RIM ve 707 puanla HP/Palm izliyor.


Emre Çetinkaya - Teknokulis : http://www.teknokulis.com

Kaynak: Teknokulis