Arnavutluk
Arnavutluk Cumhurbaşkanı Nişani'nin ev sahipliğinde, Kosova, Karadağ ve Makedonya cumhurbaşkanlarının katılımıyla düzenlenen ''5. Bölge Ülkeleri Cumhurbaşkanları Toplantısı'' sona erdi
Arnavutluk Cumhurbaşkanı Buyar Nişani'nin ev sahipliğinde, Kosova Cumhurbaşkanı Atifete Yahyaga, Karadağ Cumhurbaşkanı Filip Vuyanoviç ve Makedonya Cumhurbaşkanı Gyorge İvanov'un katılımıyla düzenlenen "5. Bölge Ülkeleri Cumhurbaşkanları Toplantısı" sona erdi.
Durres şehrinde, Atriyatik Otel'de düzenlenen toplantıda, ikilili ilişkiler ve bölgesel sorunlar ele alındı.
Ortak basın toplantısında yaptığı açıklamada, Arnavutluk Cumhurbaşkanı Nişani, ortak hedeflerinin karşılıklı işbirliğini pekiştirmek ve Avrupa Birliği (AB) üyeliği yolunda beraber yürümek olduğunu belirtti.
Nişani, "Artık karşılıklı güvensizlikler ortadan kaldırıldı. Bu toplantı, ülkelerimiz arasındaki işbirliğinin pekiştirilmesinde önemli bir role sahip. Toplantıya katılan ülke cumhurbaşkanları olarak, AB üyeliği sürecinde daha hızlı ilerleyeceğimiz konusunda da iyimseriz" dedi.
Karadağ Cumhurbaşkanı Vuyanoviç, Doğu Avrupa ülkelerinin, Batı Avrupa ülkeleriyle birleşmesinin en önemli projesi olarak gösterilen 8-C Otoyolu'nun önemli bir çalışma olduğunu ve projenin başarılı olması için ortak çaba gösterilmesi gerektiğini söyledi.
.Kosova Cumhurbaşkanı Yahyaga ise konuşmasında, gelecek yıl Kosova'da düzenlenecek "Bölge Ülkeleri Cumhurbaşkanları Toplantısı"na Sırbistan ve Bosna Hersek cumhurbaşkanlarını da davet etti.
Yahyaga, "Bu toplantıların hedefi, bölge ülkeleri arasındaki işbirliğini arttırmaktır. Bu nedenle, Sırbistan ve Bosna Hersek cumhurbaşkanlarına Kosova'daki toplantıya katılma çağrısında bulunuyorum. Aramızda, işbirliği köprüleri kurmalıyız" ifadelerini kullandı. - Tiran