AVM'lere Karşı 'Tatlı' Direniş

Son Güncelleme:

Hollandalı Redavko firması tarafından Erzurum'da yaptırılan AVM'ye karşı kuyumcuları ile ünlü Taşmağazalar esnafı, atağa kalktı.

Hollandalı Redavko firması tarafından 2009 yılında Erzurum'da yaptırılan Alışveriş Merkezi'ne (AVM) karşı kuyumcuları ile ünlü Taşmağazalar esnafı, 'lokma tatlısı' ile atağa kalktı.


Zor günler yaşayan ve Erzurum'un tarihi çarşısı olan Taşmağazalar Caddesi'ndeki yaklaşık 200 esnaf, ayakta kalabilmek için önce 'Taşmağazaları Tanıtım ve Yaşatma Derneği'ni kurdu. Bir zamanlar kilo işi altın karşılığı kiraya verilen işyerlerine ilginin azalması üzerine harekete geçtiklerini belirten Dernek Başkanı Suat Demirci, "Siftah etmeden dükkanını kapatıp evine giden esnafımız var. Buna artık dur demenin zamanı geldi. Müşterilerimizi bizden alıp götüren AVM'ye karşı tatlı bir direniş başlattık. Bundan böyle her gün tarihi çarşıda halkımıza tatlı, dondurma, ayran ikram edip çocuklara oyuncak dağıtacağız. Amacımız trafiğe kapalı bulunan çarşıyı yeniden canlandırmak" diye konuştu.


Çarşının ortasında kurulan kazanlarda yapılan 'lokma tatlısı'nı ilk olarak merkez Yakutiye Belediye Başkanı AK Parti'li Ali Korkut dağıttı. İçerisi tatlı dolu kazanlar, çarşıya uğrayan halka dağıtıldı. - Erzurum

Kaynak: DHA