Avrupa'daki Sığınmacı Krizi
GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: Yunanistan'ın Makedonya sınırında bulunan İdomeni kasabasındaki kamptan detaylar Çamur içindeki derme çatma çadırlarlardan görüntüler Avrupa Komisyonunun Göç, İçişleri ve Vatandaşlıktan Sorumlu Üyesi Dimitris Avramopulos'un açıklamaları Avrupa'daki sığınmacı krizi Avrupa Komisyonunun Göç, İçişleri ve Vatandaşlıktan Sorumlu Üyesi Avramopulos ile Yunanistan Göç Bakanı Muzalas, İdomeni'deki sığınmacı kampını ziyaret etti Avramopulos: "Türkiye bölgenin büyük paydaşlarından biridir.
GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
Yunanistan'ın Makedonya sınırında bulunan İdomeni kasabasındaki kamptan detaylar
Çamur içindeki derme çatma çadırlarlardan görüntüler
Avrupa Komisyonunun Göç, İçişleri ve Vatandaşlıktan Sorumlu Üyesi Dimitris Avramopulos'un açıklamaları Avrupa'daki sığınmacı krizi
Avrupa Komisyonunun Göç, İçişleri ve Vatandaşlıktan Sorumlu Üyesi Avramopulos ile Yunanistan Göç Bakanı Muzalas, İdomeni'deki sığınmacı kampını ziyaret etti
Avramopulos:
"Türkiye bölgenin büyük paydaşlarından biridir. Kaçakçılıkla mücadele ve sığınmacıların varmak istedikleri yerlere yasal yollardan ulaşmalarını sağlamak için Türkiye ile işbirliği yapmalıyız"
Avrupa Komisyonunun Göç, İçişleri ve Vatandaşlıktan Sorumlu Üyesi Dimitris Avramopulos, kaçakçılıkla mücadele ve sığınmacıların varmak istedikleri yerlere yasal yollardan ulaşmalarını sağlamak için Türkiye ile işbirliği yapılması gerektiğini belirtti.
Avramopulos, Yunanistan Göç Bakanı Ioannis Muzalas ile Yunanistan'ın Makedonya sınırında bulunan İdomeni kasabasındaki kampı ziyaret etti ve yetkililerden bilgi aldı.
Ziyaretin ardından gazetecilere açıklamada bulanan Avramopulos, AB'nin en başından beri burada bulunduğunu ve bulunmaya devam edeceğini göstermek için kampı ziyaret ettiğini söyleyerek kampta zor koşullarda yaşayanlara yardım etmeyi sürdüreceklerini kaydetti.
Avramopulos, tüm Avrupa'ya sorumluluk üstlenme çağrısında bulunarak "Tüm değerlerimiz tehlike altında. AB, bu sorunla ilgili hazırladığı projelerini en yakın zamanda uygulamaya başlamalı" dedi.
Yasa dışı sınır geçişlerine işaret eden Avramopulos, sığınmacıların otoritelerin kararlarına saygı duyarak yasal yolları izlemeleri gerektiğini, aksi takdirde insan kaçakçılarının eline düşeceklerini vurguladı.
Avramopulos, aynı bölgede başka kampların da inşa edildiğini kaydederek "Buradan sadece birkaç kilometre uzakta, koşulların daha iyi olduğu, daha iyi hizmet verilebilen kamplar yapıldı" ifadesini kullandı.
Brüksel'de düzenlenecek zirveye işaret eden Avramopulos, "Türkiye ile işbirliği konusunda ilerleme kaydedileceğini umuyorum. Türkiye bölgenin büyük paydaşlarından biridir. Kaçakçılıkla mücadele ve sığınmacıların varmak istedikleri yerlere yasal yollardan ulaşmalarını sağlamak için Türkiye ile işbirliği yapmalıyız" diye konuştu.
İdomeni'deki kampta, Makedonya'ya geçerek umuda yolculuklarına devam etmek için bekleyen yaklaşık 15 bin sığınmacı olduğu tahmin ediliyor.