Aydın Tarımına Geka Desteği

Son Güncelleme:

Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA) Genel Sekreteri Mehmet Aydıner, ajansın tarıma dayalı sanayi için bölgeye önemli fırsatlar sunduğunu bildirdi.

Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA) Genel Sekreteri Mehmet Aydıner, ajansın tarıma dayalı sanayi için bölgeye önemli fırsatlar sunduğunu bildirdi.


Aydıner, yaptığı açıklamada, Tarıma Dayalı Sanayide Katma Değerin Artırılmasına yönelik 2012 Mali Destek Programı kapsamında Aydın ve bölge için yeni fırsatlar sunduklarını belirtti.


Aydın ilinin gerek zengin ürün çeşitliliği gerekse dört mevsim üretim yapılabilen tarım alanlarına sahip olması ile Türkiye'de tarım sektörünün öncü illerinden birisi olduğuna dikkat çeken Aydıner, şunları kaydetti:


"Ajansımız tarıma dayalı sanayi için bölgeye önemli fırsatlar sunmaktadır. Açıklanan Mali Destek Programımızın öncelikleri katma değeri yüksek yeni ürünlerin üretilmesi, işleme ve paketleme süreçlerinde yeni yöntem ve teknolojilerin uygulanması ile ürün kalitesinin ve katma değerin artırılması, gıda atıklarının değerlendirilerek yeniden kazanımı veya katma değeri yüksek ürünlere dönüştürülmesi olarak belirlenmiştir."


Muhabir: Suat Deniz


Yayıncı: Ramazan Ercan - AYDIN

Kaynak: AA