Bakan Yılmaz: Sipsinin Sesi Vuvuzeladan İyi (3)
Bakan YILMAZ.Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) 2011-2012 Akademik Yılı açılış törenine katılan Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, ilk dersi verdi.
Bakan YILMAZ: SİPSİNİN SESİ VUVUZELADAN İYİ (3)
İLK DERS BAKAN YILMAZ'DAN
Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) 2011-2012 Akademik Yılı açılış törenine katılan Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, ilk dersi verdi. MAKÜ Konferans ve Sergi Salonu'nda yapılan tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. MAKÜ Akademik Oda Orkestrası'nın konserinin ardından Bakan Yılmaz, MAKÜ'lü öğrencilere 'kalkınma' üzerine ilk dersi verdi.
TARIM ÖNEM KAZANIYOR
21. yüzyılın en stratejik sektörlerinden birinin tarım olduğunu belirten Bakan Yılmaz, "Bugün küresel ısınmanın olduğu bir ortamda, dünya nüfusunun hızla arttığı, tüketim kalıplarının giderek değiştiği, çevresel problemlerle boğuşan bir dünyada, gıda son derece önemli bir hale gelmiş durumda. Tarım sektörü de burada kritik öneme sahip. Tarım sektörü derken tarımı da eski tarım olarak algılamıyoruz. Tabii ki modern tarımı kastediyoruz. Daha büyük ölçeklerde teknoloji bilgi içeriği yoğun bir şekilde gerçekleştirilen tarımı kastediyoruz" dedi.
KALKINMA ANLAYIŞIMIZ İNSAN ODAKLI
Üniversitelerin ülkenin kalkınmasında önemli bir yere sahip olduğuna işaret eden Yılmaz, şunları söyledi:
"Geçtiğimiz 5-6 yıl içerisinde 80'in üzerinde yeni üniversite kuruldu. Bu gerçekten büyük bir adım. Bunu küresel kriz ortamında yapıyoruz. Avrupa'da ve Amerika'da üniversite bütçelerinin dondurulduğu, kesildiği, çok küçük araştırmalar için bile fon bulunamayan bir ortamda, biz üniversitelerimiz için bu fedakârlığı yapıyoruz. Vatandaşımızın vergileri ile devletimizin kıt kaynakları ile en büyük fedakârlığı bu alanlarda yapıyoruz. Yapmaya da devam edeceğiz. Çünkü bizim kalkınma anlayışımızın odağı insandır."
Programın sonunda MAKÜ Rektörü Prof.Dr. Mustafa Saatcı, Bakan Yılmaz'a ziyareti anısına 'kabak kemane' ve 'kaval' hediye etti. Bakan Yılmaz daha sonra helikopterle Ankara'ya hareket etti. - Burdur