Bank Asya 1. Lig
Samsunspor Kulübü Başkanı Sezgin Gümüş, Samsun'un Mali Sorununun Hemen Çözülebilecek Bir Hadise Olmadığını Belirterek, Uzun Vadede Doğru Projelerle Bu Sorunun Çözülebileceğini Söyledi.
Samsunspor Kulübü Başkanı Sezgin Gümüş, Samsun'un mali sorununun hemen çözülebilecek bir hadise olmadığını belirterek, uzun vadede doğru projelerle bu sorunun çözülebileceğini söyledi.
Nuri Asan Tesisleri'nde basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Kulüp Başkanı Sezgin Gümüş, Samsunspor'un sancılı bir dönemden geçtiğini kaydetti. Samsunspor'un birinci hedefinin ligde kalmak olduğunu hatırlatan Gümüş, "İkinci hedefi de yakalayabildiği ölçüde play-off'a katılmaktır. Bugün görülen manzara itibariyle ligde kalabilecek futbol oynayan, sahada rakibe karşı bariz üstünlüğü olan ve matematiksel olarak da play-off şansı süren bir Samsunspor var. Yapabildiğimizin en iyisini yapmaya çalışacağız" dedi.
Samsunspor'un çok ciddi ekonomik sorunlarının bulunduğuna dikkat çeken Başkan Gümüş, "Samsun ve Samsunspor bu sorunları aşabilir. Biz yönetime geldiğimiz günden itibaren, 'Biz burnumuzun ucunu değil, dağların ötesinin hesabını yapıyoruz' dedik. Samsunspor'un bu mali külfeti bugünden yarına çözülebilecek bir hadise değil. Uzun vadede doğru projelerle çözülebilir" diye konuştu.
Eskişehirspor maçının kısa bir değerlendirmesini yapan Teknik Direktör Orhan Kapucu ise, iki takımın da saha kazanmak için çıktığını belirterek, "Eskişehir'de bizde kontrollü oynadık. Katı defans anlayışı içinde maçın hakkı beraberlikti. Hakkı'nın attığı bize göre bariz goldü. Ancak genel anlamda maçı iyi yönettiğine inandığım Hakem Yunus Yıldırım, sadece o pozisyonda hata yaptı. Tabii o da bir insandır. Hata yapabilir" dedi.
Öte yandan Samsunspor, Kartalspor maçının hazırlıklarına Nuri Asan Tesisleri'nde başladı. Teknik Direktör Orhan Kapucu yönetiminde yaklaşık 1.5 saat çalışan kırmızı-beyazlı futbolcuların oldukça neşeli olduğu gözlendi. İdmanda düz koşu, 5-2 çalışması yapan futbolcular daha sonra çift kale maç yaptı. Antrenmana izinli olan Celil Sağır ve Serkan Aykut katılmadı.
(İG-SA-İY-OK-S)