Başbakan Erdoğan'ın İsrail'e Ağır Eleştirileri Fransa'da da Dikkat Çekti

Son Güncelleme:

Türkiye'deki İsrail karşıtı gösteriler ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın İsrail'e yönelik sert eleştirileri dikkat çekiyor.

Türkiye'deki İsrail karşıtı gösteriler ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın İsrail'e yönelik sert eleştirileri dikkat çekiyor. Fransız Le Figaro gazetesi, "Erdoğan'dan İsrail'e yeni hücum" savını başlığa çıkardığı haberinde Erdoğan'ın cumhurbaşkanlığı seçimi öncesi İsrail devletine karşı eleştirilerinin tonunun "yükseldiğini"ni yazıyor.


Le Figaro, "Türk Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumartesi günü İsrail'e karşı yeni sert bir saldırıyı lanse etti ve bazı İsraillilerin zihniyetini Adolf Hiltler'e benzetti" sözlerini kullandığı haberinde "Müslüman dünyası lideri olarak ortaya çıkıp seve seve Filistinlerin savunmasını üstlenen Erdoğan, Türkiye'de 10 Ağustos'ta yapılacak ve aday olduğu cumhurbaşkanlığı seçimleri yaklaşırken Yahudi devletine yönelik (eleştirilerinin) tonunu yükseltti" savlarını dile getiriyor.

Kaynak: ANKA