BDP Diyarbakır'da Ön Seçim Yaptı

Son Güncelleme:

Barış ve Demokrasi Partisi tarafından, büyükşehir ve ilçe belediye başkan adaylarının belirlenmesi için Diyarbakır'da ön seçim yapıldı.

Barış ve Demokrasi Partisi tarafından, büyükşehir ve ilçe belediye başkan adaylarının belirlenmesi için Diyarbakır'da ön seçim yapıldı.BDP tarafından Diyarbakır'ın 17 ilçesinde büyükşehir ve ilçe belediye başkan adaylığı için ön seçim yapıldı. Ön seçimde her ilçede ilçe belediyesi ve büyükşehir belediyesi için iki ayrı sandık kullanıldı. Bugün sabah erken saatlerden itibaren oy kullanan delegeler, delegesi oldukları ilçe ve büyükşehir belediyesi için sandık başına giderek ayrı ayrı oy kullandı.


BDP'nin Büyükşehir Belediyesi için bastırdığı oy pusulasında Gültan Kışanak ve Vecdet Dikan Şeyhanlıoğlu'nun isimleri yer aldı. 10 binden fazla delegenin oy kullanacağı seçimler, akşam 17.00'a kadar sürecek. Oy verme işlemlerinin ardından, sonuçların BDP Genel Merkezi'ne gönderileceği belirtildi. BDP Genel Merkezi'nin uygun görmesi durumunda ön seçim sonuçları yine genel merkezin belirleyeceği bir tarihte açıklanacak.

Kaynak: DHA