Bebek Arabasında Taşınan 17 Yaşındaki Engelli Gence Özürlü Aracı Verildi
Manisa'da bebek arabasında taşınan 17 yaşındaki engelli gence Manisa Bedensel Engelliler Derneği özürlü aracı hediye etti.
Manisa'da bebek arabasında taşınan 17 yaşındaki engelli gence Manisa Bedensel Engelliler Derneği özürlü aracı hediye etti.
Manisa merkeze bağlı Yuntdağı bölgesinde yer alan Düzlen Köyünde, bebek arabası içerisinde taşınan 17 yaşındaki doğuştan özürlü Ahmet Yamanlar, köyde ilköğretim okulu öğretmeninin dernek yöneticilerine ulaşmasıyla, kendisine uygun araç bulma şansını yakaladı.
Düzlen Köyü İlköğretim Okulu öğretmeni Bahar Bilgin'in Manisa Bedensel Engelliler Derneği ile temas kurmasının ardından, özürlü genç için dernek başkanı Yasemin Yıldız ve dernek yöneticileri seferber oldular.
Derneğe bağış yapılan özürlü aracını hemen aileye teslim eden Dernek Başkanı Yıldız, engelli gencin derneğe üye kayıtlarını yaptıklarını belirterek, ihtiyacını karşılayacaklarını söyledi.
Yıldız, "Kendisine teslim ettiğimiz özürlü aracı ile çok fazla rahat edemeyeceğini gördük ve firma yetkilileri ile yaptığımız görüşmeler neticesinde kendisine ranza tipi özürlü aracı getirteceğiz. Özürlü gencimizin ailesi, bebek arabasından kurtulup geçici olarak bu aracı kullanacak" dedi.
Engelli gencin babası İsmail Yamanlar ve anne Fatma Yamanlar ise özürlü aracı bulamadıkları için bebek arabasında çocuklarını taşımak zorunda kaldıklarını, özürlü aracı temininden dolayı mutluluk yaşadıklarını belirttiler.
- MANİSA