Bekaa Vadisi'nde 4 Kişinin Öldürülmesi

Son Güncelleme:

Lübnan'da hükümeti kurmakla görevlendirilen Selam, bölge halkına sükunet çağrısı yaptı Selam."Bu suçun arkasında Lübnan'ın ve Lübnanlıların iyiliğini istemeyen şerli eller duruyor".

- Lübnan'da hükümeti kurmakla görevlendirilen Selam, bölge halkına sükunet çağrısı yaptı


Selam:


"Bu suçun arkasında Lübnan'ın ve Lübnanlıların iyiliğini istemeyen şerli eller duruyor"


Beyrut'ta düzenlediği basın toplantısında konuşan Selam,  3'ü Lübnanlı, 1'i Türk vatandaşı 4 kişinin hayatını kaybettiği üzücü olaya ilişkin "Bu suçun arkasında Lübnan'ın ve Lübnanlıların iyiliğini istemeyen şerli eller duruyor" dedi.


Faillerin en ağır şekilde cezalandırılmalarını isteyen Selam  şöyle devam etti:


"Lübnan'ın birçok yerinde meydana gelen şüpheli olaylara benzeyen bu olay, sadece fitne tohumları ekmek ve Bekaa'nın kuzeyindeki vatandaşların aralarını açmak için yapılmış bir girişim değil."


Lübnanlılardan yaşanan üzücü olayları yatıştırmak için gayret etmelerini isteyen Selam, vatandaşlarına geçmişte ve gelecekte kendilerini koruyacak olan Lübnan ordusunun yanında olmaları çağrısında bulundu.


Selam, Balbek, Hermel, Arsel ve Bekaa'da yaşayan akil kişilerden kendilerine hakim olmalarını talep ederek, emniyet güçlerinin ve yargının görevini yapmasına müsaade etmelerini istedi.


Bekaa'da Şiilerin çoğunlukta olduğu Hermel ve Nebha beldesi sakinlerinden 4 kişinin Ras Baalbek yolu üzerinde ölü bulunması üzerine dün gece bölgede gerginlik yaşanmıştı.


Yakınlarının öldüğünü öğrenen çok sayıda silahlı kişi, olaydan Sünnilerin çoğunlukta olduğu Arsel'de yaşayanları sorumlu tutmuş, Arsel'de toplanan bir grup ise olayla ilgilerinin bulunmadığını ve bunun halkı birbirine düşürmek isteyenler tarafından yapılmış olabileceğini ileri sürmüştü. Yaşanan gerginlik nedeniyle bölgedeki güvenlik önlemlerinin arttırıldığı bildirilmişti.


Öte yandan Hermel bölgesinde geçen Mayıs ayında Suriye topraklarından atılan füzeler nedeniyle pek çok kişi yaralanmıştı.


Geçen hafta da  Arsel Camisi İmamı Şeyh Mustafa el-Huceyri'nin kardeşi Hermel-Kubeyyat yolu üzerinde öldürülmüş, Huceyri olaydan Hizbullah'ı sorumlu tutmuştu. - Beyrut

Kaynak: AA