"Benim Balığım" Yarışması Sonuçlandı

Son Güncelleme:

"Benim Balığım" yarışmasında dereceye giren ilk üç tarif jüri üyeleri; Nedim Atilla, Ahmet Örs, Tuba Şatana, Vedat Başaran, Müge Akgün, Aglaia Kremezi, Şemsa Denizsel, Didem Şenol ve Nilhan Aras'tan oluşan jüri tarafından belirlendi.

Denizlerimizin, sucul hayatın ve bağlantılı kültürlerin sürdürülebilirliğine katkı vermeyi amaçlayan Slow Food etkinliği 17-20 Ekim tarihlerinde İstanbul'da gerçekleştirildi.


Kazananlar; yarışma organizasyonunda gerçekleşen etkinliklere ev sahipliği yapan Mutfak Sanatları Akademisi'nde düzenlenen törenle açıklandı. Değerlendirme sonucunda Diyarbakır'dan Filiz Parlak "Sumaklı Çay Balığı" tarifi ile birincilik ödülünün sahibi olurken; Atina'dan Ivy Liacopoulou "Gavros Gemistos – Hamsi Dolması" tarifi ile ikinciliği, İstanbul'dan Fatma Denizci "Hamsili Sebze Mücver" tarifi ile üçüncülüğü elde etti.


Dereceye giren tariflerin reçetelerini aşağıda bulabilirsiniz. Yarışmaya katılan tüm reçetelere ise https://www.facebook.com/benimbaligim?fref=ts link'inden ulaşabilirsiniz.

Kaynak: Bültenler