Bergama'da Kalifiyeli Eleman Yetişiyor

Son Güncelleme:

Bergama'da düzenlecek kurslarda belge alanların ise tüm Avrupa ülkelerinde de iş bulmalarının sağlanması olduğunu açıkladılar.

Bergama Çıraklık Eğitim Merkezi Müdürlüğü sadece İlçe de değil bölgesel anlamada Bakırçay olarak bir çok alanda oluşan meslekte kalifiye eleman açıkları kapatmak için kaliteli personel yetiştirilmesi konusunda kolları sıvadı.

Oda Başkanlarıyla Bergama Çıraklık Eğitim Merkezi Müdürlüğü toplantı salonunda birarya gelen okul yöneticleri, Çırkalık Eğitim Merkezinin artık sadece çırak yetiştiren bir Kurum olmadığını, yetişkinlere de istedikleri dalda eğtici kurslar düzünleyerek katılımcıları kalifiye eleman olarak yetiştirip birer meslek sahbi yaptıklarını açıkladılar.


Ticaret Odası Başkanı Melih Kahraman, Şoförler Odası Başkanı Mehmet Kızıltaş, Bakkallar Odası Başkanı M.Salim Söyler, Sergiciler Odası Başakanı Süleyman Türkoğlu, Terziler Odası Başkanı Yususf Kurtuldu, Lokantacılar Odası Başkanı Ümit Atlam, Demirciler Odası Başkan vekili Hasan Çoban'ın katıldıkları toplantıda Bergama Çırkalık Eğitim Merkezi Müdürü Rahim Şimşek ön bilgi olarak Çıraklık Eğtim Merkezinin İlçe dek ki Eğtim faaliyetleri hakkında bilgi vererek çıraklık eğtimi, ustalık kalfalık belegelerinin nasıl alaıncağı ve merkezin düzenlediği ve düzenlecek olduğu kurslar hakkıda detaylı açıklmalarda bulundu. Rahim Şimşek, "Bergama Çıraklık Eğitim olarak biz burada 31 alan da 166 çeşit eğtim verilebiliyoruz.bu nedenlede tüm Oda başkanlarımızın bu çalışmalardan haberdar olmalarını istiyoruz" diyerek Oda Başkanlarının mesleki eğitim anlamındna tek tek görüş ve önerilerini aldı.

Toplantıda ayrıca söz alan Çırkalık Eğitim Merkezinin değişik bir çok alanda kurs olarak hizmet verebilceğini Müdür Yardımcısı Ayhan Kuzu ise "Şuan sadece hedef kitlemiz Eğitim. Bergama Çırkalık Eğtim Merkezi olarak daha aktif olarak rol alamak istiyoruz. Liman bölgesi olarak yarın hızla gelişeceğini düşündüğümüz Bergama'nın hedefi Limanın tamamlanmasıyla birlikte oluşcak iş alanları için kalifiye eleman yetiştirmektir. Hatta ön görüşmelerini gerçekleştiirdiğimiz Almanya'lı ve Hollandalı Okullarla birlikte ortaklaşa kurslar vererek uluslararsı düzeyde kursiyerler yetiştrmek istiyoruz. Buradan alınan kur bitirme belgeleriyle kişiler tüm Avrupa ülkelerinde geçerli sertifikalarıyla iş bulabilcekler. Oda Başkanları olarak sizlerden beklediğimiz sadece yanımızda bizim partnerimiz olarak yer alıp bize destek vermenizdir. Birlikte çalışmak için bu güç oluşturulduğunda bölgesel anlamda sanayileşmenin gelişmesinde ve istihdamın artmasında sizlerin büyük katkıları olcaktır" dedi.


Okul yetkilileri, eğitim amaçlı birde dergi yayınında bulunacaklarını ifade ettkleri toplantının ardından Bergama Belediyesi Güzellik ılıcaları tesilerinde öğle yemeğinde de iş birliği görüşmelerini sürdürerek bundan sonra birlikte hareket edeceklerini ifade ettiler. Bilindiği gibi Bergama Çırkalık eğtim Merkezi Müdürülüğü geçtiğimiz günlerde bağımsız bir kurum olan Alman F+U Şirketler Grubunun Genel Koordinatörü olan Dr.Volkmer Meinhold şile görüşerek uluslararası mesleki eğitimi konularında ön görüşmelerde bulunmuşlardı.

Kaynak: Bültenler