Beypazarı Kavruldu

Son Güncelleme:

Tüm Türkiye'yi etkisi altına alan mevsim normallerinin üzerinde hava sıcaklıkları, Ankara'nın Beypazarı İlçesi'nde de yaşamı olumsuz etkiledi, sokaklar boşaldı.

Tüm Türkiye'yi etkisi altına alan mevsim normallerinin üzerinde hava sıcaklıkları, Ankara'nın Beypazarı İlçesi'nde de yaşamı olumsuz etkiledi, sokaklar boşaldı. Öğlen saatlerinde güneş altındaki bir dijital termometrenin sıcaklığı 53 derece olarak göstermesi dikkat çekti.


Aşırı sıcaklar Beypazarı'nda yaşamı felç etti. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün verilerine göre ilçede, gölgedeki hava sıcaklığı 42 dereceyi bulurken, cadde ve sokaklar boşaldı. Son 50 yılın en sıcak günlerini yaşayan Beypazarlılar, zorunlu olmadıkça evlerinden çıkmazken, dışarıdakiler de parklarda ve ağaç altlarında biraz olsun serinlemeye çalıştı. Kent merkezinde, belediyenin koyduğu dijital bir termometre ise güneş altındaki sıcaklığı saat 15.17 ve 15.18 arasında 53 derece olarak gösterdi.


Öte yandan ilçe merkezinde Alparslan Türkeş Bulvarı üzerinde bulunan bir akaryakıt istasyonunda yangın çıktı. Aracıyla benzin doldurmaya gelen bir müşterinin çakmağını yakması sonucu pompalardan biri alev aldı. Çalışanların hemen haber vermesi üzerine gelen Beypazarı İtfaiyesi ekiplerinin erken müdahalesi sonucu yangın tanklara sıçramadan söndürüldü. - Ankara/ Beypazarı

Kaynak: DHA