Beyşehir'de 2012-2015 Dönemi Eğitim ve Geliştirme İşbirliği Protokolü İmzalandı
Beyşehir'de 2012-2015 dönemi Eğitim ve Geliştirme İşbirliği Protokolü imzalandı.
Beyşehir'de 2012-2015 dönemi Eğitim ve Geliştirme İşbirliği Protokolü imzalandı.
Beyşehir Belediyesi'nde bir araya gelen Beyşehir Kaymakamı Muzaffer Başıbüyük, Beyşehir Belediye Başkanı İzzet Taşcı, SÜ Beyşehir Ali Akkanat İşletme Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Adnan Çelik, Beyşehir'i eğitim üstü haline getireceği belirtilen protokole birlikte imza attı.
Beyşehir Kaymakamı Muzaffer Başıbüyük, yaptığı konuşmada, önümüzdeki günlerde hayata geçirilecek 2012-2015 dönemi Eğitim ve Geliştirme İşbirliği Protokolü hakkında bilgi verdi.
Başıbüyük, "Tarihsel süreç içerisinde çok önemli şahsiyetlerin yetiştiği Beyşehir ve yöresinin eğitim üssü olması doğrultusunda elimizden gelen her gayreti göstereceğiz. Bu anlamda Kaymakamlık, Belediye ve üniversite arasında geliştirilen işbirliğini çok önemsiyoruz. Bu protokolün yöre halkına, kurumlara ve ilgili çevrelere yararlı olmasını diliyorum" dedi.
Beyşehir Belediye Başkanı İzzet Taşcı ise bu işbirliğinin Beyşehir bölgesinin kalkınmasında büyük bir adım olduğunu belirterek, "Beyşehir'in tarihsel ve kültürel mirasını doğru anlayabilmek ve gelecek kuşaklara aktarabilmek yönünde yapılacak her çalışmanın içinde olacağız. 2012-2015 dönemi Eğitim ve Geliştirme İşbirliği Protokolü'nün ilçemizi bölgenin eğitim merkezi yapacağına inancım tamdır" diye konuştu.
SÜ Beyşehir Ali Akkanat İşletme Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Adnan Çelik de Beyşehir'in üniversite kenti olması yolunda her türlü desteğe hazır olduklarını belirtti.
İşbirliği protokolünün turizmden tarıma, bilişim sektöründen sanayiye, balıkçılıktan sağlık sektörüne kadar uzanan geniş bir yelpazeye sahip olduğu ve Beyşehir bölgesine pozitif katkılar sağlayacağı kaydedildi.
- KONYA