Bilecik'te Fahri Av Müfettişi Adaylarına Eğitim
Bilecik Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğünce, fahri av müfettişi adaylarına eğitim verildi.
Bilecik Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğünce, fahri av müfettişi adaylarına eğitim verildi.
Müdürlükten yapılan yazılı açıklamaya göre, adaylar, av, yaban hayatı ile ilgili mevzuat ve halkla ilişkiler konularında bilgilendirildi.
Fahri av müfettişi adayları, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Atıl Taşer, Şube Müdürü Nezir Ayhan, mühendis Gönül Özkan ve biyolog Özlem Bayar'ın katıldığı eğitim sonunda, 50 soruluk sınava tabi tutuldu.
Sınavda, adaylardan Niyazi Ertuğbay ve Beytullah Tuna, başarılı oldu.
Fahri av müfettişlerinin, yasal avcılığın önemine ilişkin rehberlik yaparak, av kabahati, suçu işleyenler hakkında bilgi toplayıp tutanak düzenleyerek, avcılara yol göstermesi ve camia içindeki kişilerle kurum arasında köprü vazifesi görmesinin planlandığı belirtildi. - Bilecik