Blackberry: Türkiye Çok Hızlı Bir Pazar, Üç Alanda Yatırım Yaparız
Türkiye'nin En Hızlı Büyüdükleri Pazarlardan Biri Olduğunu Belirten Blackberry Avrupa, Ortadoğu ve Afrika Başkan Yardımcısı Charmaine Eggberry, "Türkiye'de Bizim İçin Her Şey Yeni Başlıyor. Potansiyeli Görüyoruz ve Daha Büyük Performans Bekliyoruz. Türkiye'de Hem Donanım Hem Yazılım Hem de Servis Alanında Önemli Bir Potansiyel Görüyoruz" Dedi.
Türkiye’nin en hızlı büyüdükleri pazarlardan biri olduğunu belirten Blackberry Avrupa, Ortadoğu ve Afrika Başkan Yardımcısı Charmaine Eggberry, "Türkiye’de bizim için her şey yeni başlıyor. Potansiyeli görüyoruz ve daha büyük performans bekliyoruz. Türkiye’de hem donanım hem yazılım hem de servis alanında önemli bir potansiyel görüyoruz" dedi.
DÜNYADA mobil iletişimi kökten değiştiren teknolojilerden biri olarak gösterilen Blackberry’nin Avrupa, Ortadoğu ve Afrika (EMEA) Başkan Yardımcısı Charmaine Eggberry, 2005 ortasında girdikleri Türkiye’de en hızlı büyüme rakamlarından birine ulaştıklarını söyledi. İyimser rakamlara rağmen "Türkiye’de her şey daha yeni başlıyor" diyen Charmaine Eggberry, Türkiye’den beklentilerinin yüksek olduğunu kaydetti.
GERÇEKLEŞTİRİLEBİLİR: Türkiye’de hem donanım hem yazılım hem de servis alanında önemli bir potansiyel gördüklerine işaret eden Eggberry, "Bu üç alana da yatırım yapmak ve iş ortaklarımızla büyümek isteriz. Daha çok insanın Blackberry’ye ulaşmasını arzularız. Türkiye devasa bir pazar ve potansiyeli gerçeğe dönüştürebilecek güce sahip. Üstelik bunu pek çok ülkeden daha çabuk yapabilecek bir ülke" diye konuştu. Eggberry, Avrupa’da bazı ülkelerde kullanım ucretinin 9 Euro’lara kadar indiğini, bu dalganın bir süre sonra Türkiye’ye de ulaşıp kullanım ücretlerinin düşmesine sebep olacağını söyledi.
5 YILDA ABD DIŞI: Kanada Waterloo’da 20 yıl önce kurulmuş bir şirket olmalarına rağmen, bir kaç yıllık bir şirket olarak tanındıklarından yakınan Eggberry, ilk olarak Blackberry’i 1999 yılında piyasaya sunduklarını belirtti. Eggberry, şunları anlattı: "Beş yıl önce cironun sadece yüzde 5’i Amerika kıtası dışından geliyordu. Bu oranı oldukça artırdık. EMEA bölgesi genel olarak hızlı büyüyor. Şu anda tüm dünyada 9 milyon kadar Blackberry kullanıcısı var. Ciromuz ise 1 milyar dolar civarında. Ciromuzun yüzde 70’i donanım, kalanı ise yazılım ve servisten geliyor. 300 kadar şebekede, 120’nin üzerinde ülkede varız. Yakında Blackberry bulunmayan ülke kalmayacak."
GÜNDE 1 SAAT TASARRUF: Eggberry, Blackberry’nin kullanımıyla birlikte bir kişinin sağlayacağı faydaları şöyle açıkladı: "Her gün boşa giden bir saat daha verimli ve etkin bir şekilde kullanılabilir. Bu, yılda 250 saat demek. Yılda gelen acilen okunması gereken e-mail sayısı 2 bin 500, telefon ise 1200. Interneti, e-postayı, telefonu, fotoğraf makinasını ve müzik çaları bir alette topluyoruz. Bu inanılmaz bir zaman tasarrufu, verimlilik sağlıyor. Etkinlik kazandırıyor. Bir masaya, kablolara bağlı olmadan çalışma imkanı veriyor."
FERİT ŞAHENK FANATİK: Türkiye’de Blackberry’nin en büyük müşterisi Garanti Bankası. Bankanın 1500 üst ve orta düzey yöneticisi, çalışanı ürünü kullanıyor. Eggberry, bankacılık sektöründe Citibank, HSBC ve Finansbank gibi önemli müşterileri olduğunu belirterek, Sabancı, Koç, Doğuş gibi holdinglerin de Blackberry’ye ilgi gösterdiğini, Doğuş Holding Başkanı Ferit Şahenk’in en büyük Blackberry fanatiklerinden biri olduğunu söyledi.
2015 yılında dünyanın yarısı on-line olacak
CHARMANIE Eggberry, Blackberry’lerin sanılanın aksine sadece e-mail için değil, çok daha geniş bir kullanım için tercih edildiğini söyledi. Yeni modelleri Blackberry Curve’in özelliklerini de aktaran Eggberry geleceğe ilişkin olarak şu öngörüleri ortaya koydu: "2015’te dünyanın yarısı online olacak. 2009’da Batı Avrupa’da ofise gitmeyen 22 milyon çalışan bulunacak. 2020’de İngiltere’de iş gücünün yüzde 80’i işverenle sözleşmesiz çalışacak."