Bodil Ödüllerine "Jagten" Damga Vurdu

Son Güncelleme:

Danimarka'nın sinema ödüllerinin verildiği Bodil ödül töreninde Thomas Vinterberg'in yönetmenliğini yaptığı "Jagten" filmi 4 dalda ödül aldı.

Danimarka'nın Oscarları olarak nitelendirilen Bodil ödülleri verildi.

Danimarka Film Eleştirmenleri Ulusal Derneğince her yıl geleneksel olarak düzenlenen Bodil sinema ödülleri, Kopenhag'daki Bremen Tiyatrosu'nda yapılan gece ile sahiplerine dağıtıldı.

Geceye akın eden ünlü simalar, aralık ayında gösterime giren "Nymphomaniac" filmiyle gündeme gelen yönetmen Lars von Thrier ile "Jagten"in başrol oyuncusu Mads Mikkelsen gibi uluslararası sinemacıların ödül gecesine katılmamasıyla hayal kırıklığı yaşadı.

Danimarkalı film eleştirmenlerinin oylarıyla belirlenen Bodil ödüllerinde, Thomas Vinterberg'in yönetmenliğini üstlendiği "Jagten" (The Hunt), en iyi film seçilmesinin yanı sıra en iyi erkek oyuncu, en iyi yardımcı kadın oyuncu ve en iyi görüntü yönetmeni ödüllerinin sahibi oldu. Filmde Lucas karakterini canlandıran Mads Mikkelsen'in başarılı performansı katılımcılardan övgü aldı. Jagten, 2 Mart'taki Oscar ödüllerinde İngilizce olmayan en iyi film dalında yarışacak.

Öte yandan, Jagten gibi 6 kategoride yarışan Lars von Trier'in "Nymphomaniac" filmi ise sadece bir ödül aldı. Nymphomaniac'a gecenin tek ödülünü en iyi kadın oyuncu seçilen Charlotte Gainsbourg getirdi. - Danimarka

Kaynak: AA