Burak Can'ın Babası: Herkes Bizim Kardeşimiz

Son Güncelleme:

Beyoğlu'nda iki grup arasında çıkan kavgada silahla vurularak hayatını kaybeden Burak Can Karamanoğlu'nun babası, oğlunun tabutuna sarıldı.

Berkin Elvan'ın cenaze töreninin ardından, önceki gün yapılan gösteriler sırasında Beyoğlu'nda silahla vurularak hayatını kaybeden Burak Can Karamanoğlu'nun cenazesi, memleketi Giresun'a getirildi. Ailesi ve yakınları tarafından karayoluyla Giresun'a getirilen Karamanoğlu'nun Türk bayrağına sarılı tabutu, Alucra Belediyesi'ne ait cenaze aracıyla Şebinkarahisar ilçesinde 100'ü aşkın aracın oluşturduğu konvoyla karşılandı.

AİLE TAZİYELERİ KABUL ETTİ

Konvoy eşliğinde Karaağaç Mahallesi'ndeki baba ocağına getirilen Karamanoğlu'nun cenazesi, anne Huriye Karamanoğlu ve yakınlarının ağıtları ve gözyaşları eşliğinde eve alındı. Burada helallik alınmasının ardından Karamanoğlu'nun Türk bayrağına sarılı tabutu, cenaze namazının kılınacağı Ulu Cami'ye götürüldü. Camide, Karamanoğlu'nun babası Halil Karamanoğlu ile AK Parti Alucra Belediye Başkan adayı olan dayısı Asım Kaymakçı, taziyeleri kabul ediyor.

ŞEHİTLİĞE DEFNEDİLDİ

Konvoy eşliğinde Şebinkarahisar'dan ayrılan Karamanoğlu'nun cenazesi, Alucra ilçesindeki baba ocağına götürüldü. Burak Can Karamanoğlu'nun cenazesi Cuma namazının ardından kılınan cenaze namazı sonrasında toprağa verildi.

"HERKES BİZİM KARDEŞİMİZ"

Taziyeleri kabul eden Halil Karamanoğlu, oğlu Burak Can'ın askerlik görevini 3 ay önce tamamladığını hatırlattı.

"Benim dört oğlum var dördü de feda olsun bu vatana" diyen Karamanoğlu, şöyle konuştu: "Sağolsun devletimiz her türlü imkanı sağladı, sahip çıktı. Böyle acı olaylar istemiyorduk ama takdir-i ilahi böyleymiş, oldu. Olmasa daha iyiydi. Bu Türkiye'de yaşayan insanların hepsi bizim kardeşimiz, biz kimseyi ayırt etmiyoruz. Alevisi de insan Türk, Sunnisi de Türk. Biz kimseyi ayrı gözle görmüyoruz ama dışarıdan gelen provokasyonlar Türkiye'yi karıştırmak için ellerinden gelen her türlü gayreti yapıyorlar ve yaptılar, benim oğlumu feda aldılar. Allah'ın yanında. Yanlarına kalmayacak."


 


 

Kaynak: Haberler.Com