Bursa - Uludağ'da Kar Kalınlığı 2 Metreyi Aştı

Son Güncelleme:

Uludağ'da kar kalınlığı 2 metreyi aştı Sömestre tatili ile hareketlenen Uludağ'da kar kalınlığı 205 santime ulaştı.

Uludağ'da kar kalınlığı 2 metreyi aştı


Sömestre tatili ile hareketlenen Uludağ'da kar kalınlığı 205 santime ulaştı. Hava sıcaklığının dün gece sıfırın altında 16 dereceye kadar düştüğü Uludağ'da saçaklarda oluşan buzlar tehlike oluşturuyor.


Kış turizminin önemli merkezlerinden Uludağ'da kar kalınlığı metreyi aştı. Sömestre tatili nedeniyle otellerdeki doluluk oranın yüzde yüze ulaştığı Uludağ'da dün gece hava sıcaklığı sıfırın altında 16 dereceye kadar düştü. Oteller bölgesinde saçaklardan sakan buz parçalarının tehlike oluşturduğu Uludağ'da, kar yağışının yarında aralıklı olarak süreceği söylendi. Karayolları 14. Bölge Müdürlüğü'ne bağlık ekipler Uludağ yolunda buzlanma tehlikesine karşın çalışmalarını aralıksız olarak sürdürürken jandarma ise kar kalsitiği bulunmayan araçların Uludağ'a gidişlerine ve inişlerine izin vermiyor.


Toplam 30'a yakın otel ve işletmenin bulunduğ 6 bin 500 yatak kapasiteli Uludağ'da kış sezonunda yaklaşık bin 500 kişi çalışıyor.

Kaynak: DHA