Çadır Kentlerdeki Suriyeliler Çatışmaları Protesto Etti

Son Güncelleme:

Hatay'ın Yayladağı İlçesi'ndeki çadır kentlerde kalan Suriyeliler, Suriye'nin Aynelbeyda, Hama, Humus ve Cis-El Şuğur kentlerinde çıkan çatışmalarda 100'den fazla sivil öldüğünü belirterek protesto gösterisi yaptı.

Hatay'ın Yayladağı İlçesi'ndeki çadır kentlerde kalan Suriyeliler, Suriye'nin Aynelbeyda, Hama, Humus ve Cis-El Şuğur kentlerinde çıkan çatışmalarda 100'den fazla sivil öldüğünü belirterek protesto gösterisi yaptı. Türkiye-Suriye sınırındaki köylerde çıkan çatışmaları protesto eden Suriyeliler, Beşar Esad yönetimi aleyhine sloganlar attı. Çocukların ön saflarda olduğu protestolarda polis geniş güvenlik önlemi aldı. Bir süre eylemlerini sürdüren Suriyeliler daha sonra olaysız dağıldı.


Öte yandan Suriye'de Türk sınırına yakın bölgelerdeki silah ve top seslerinin, sınırdaki Güveççi, Görentaş ve Topraktutan Köyleri'nde de duyulduğu, çatışmalarda yaralanan 4 Suriyeli'nin sınırdan geçirilerek Antakya Devlet Hastanesi'ne kaldırıldığı öne sürüldü. - Hatay/ Yayladağı

Kaynak: DHA